Alianţa pentru Turism solicită autorităţilor, un plan consistent de despăgubiri

Foto: ceccarbusinessmagazine.ro
0 5

Industria ospitalităţii avertizează şi solicită un plan consistent de despăgubiri, autorităţilor române, în caz contrar, guvernanţii se fac responsabili de pierderea a până la 400.000 de locuri de muncă, potrivit unui comunicat al Alianţei pentru Turism.

De altfel, pregătirile pentru un protest de amploare, sunt în desfăşurare, in acest sector de avtivitate.

„De la începutul pandemiei de coronavirus industria ospitalităţii a fost puternic lovită. De atunci au trecut mai bine de 9 luni, iar în România, în afară de măsurile generale de care a beneficiat întreaga economie, până în acest moment nicio acţiune specifică de ajutor nu a fost implementată. Valul doi al pandemiei a dat şi ultima lovitură industriei: restaurantele au fost închise, evenimentele interzise, mobilitatea redusă la aproape zero. Agenţiile de turism au reînceput auto-demolarea propriei activităţi din ultimele luni, în măsura în care turiştii stornează din nou rezervările recente. În acest sens industria ospitalităţii trage un nou şi ultim semnal de alarmă către autorităţile din România: dacă nu veniţi acum cu un plan consistent de despăgubiri (similar multor alte state din Europa), veţi fi răspunzători de punerea pe butuci a unei întregi industrii şi pierderii a până la 400.000 de locuri de muncă”, se arată în documentul citat.

În momentul de faţă, această industrie are nevoie de bani, acum şi nu de promisiuni sau ajutoare care vin anul viitor, precizează reprezentanţii din turism.

„Antreprenorii nu mai pot supravieţui cu amânări de rate sau impozite, care îi vor omorî oricum cu întârziere, ei au nevoie de cash pentru a putea plăti datorii curente în contextul a zero venituri. Iar angajaţii lor nu pot supravieţui cu şomaj tehnic sau program redus cu doar 50%, atâta timp cât activitatea lor este între 0-20%”, avertizează Alianţa pentru Turism.

Momenten, în comunicat se precizează că industria a evitat protestele de stradă pentru a nu contribui la adâncirea problemei medicale însă un protest de amploare este acum în pregătire.

„Poate că o industrie cu 5,7% din PIB nu impresionează pe nimeni până la lacrimi dar destinul a zeci de mii de antreprenori şi sute de mii de angajaţi ar trebui să determine autorităţile să facă ceva. Au avut timp de pregătire 9 luni, e cazul să livreze imediat.

Până acum, industria a evitat proteste de stradă pentru că a dorit să arate maximă responsabilitate în timp de pandemie şi să nu contribuie sub nicio formă la adâncirea problemei medicale. Cu toate acestea, în pragul disperării, atunci când decesul este iminent şi cauza nu mai joacă niciun rol, pregătirile pentru un protest de amploare sunt în toi. Sperăm să nu se ajungă acolo!”, subliniază comunicatul Alianţei pentru Turism.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata