ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarea perioadă, iar temperaturile scad brusc

În România, deși luna februarie începe cu temperaturi peste normalul acestei perioade, lucrurile se vor schimba în doar câteva zile.

ANM anunță că după o săptămână extrem de călduroasă, iarna își intră în drepturi. Potrivit prognozei publicate de ANM pentru perioada 31 ianuarie-13 febuarie, de la mijlocul lunii februarie vor urma temperaturi cu minus în toată țara.

Astfel, meteorologii anunță că în prima săptămână din februarie, în Banat, media temperaturilor maxime va avea variații în general între 3 și 7 grade, iar a minimelor între -5 și 1 grad. Pe de altă parte, următoarea săptămână vine cu o vreme extrem de rece.

Concret, media temperaturilor maxime va fi de 6…7 grade, iar a minimelor apropiată de 0 grade, până în jurul a 4 grade media maximelor și -5…-4 grade a minimelor. Totodată, ANM anunță că temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Și în Crișana evoluția vremii va fi aceași. La început de februarie, media temperaturilor pe întreaga regiune va avea valori între 1 și 6 grade, în cazul maximelor și între -6 și 0 grade, în cazul minimelor.

ANM anunță temperaturi cu minus în toată țara

Însă, după acest interval, vremea se schimbă radical. Temperaturile maxime vor fi în medie de 2…3 grade, iar cele minime de -6…-5 grade. Vor fi și precipitații, aproape zilnic, adaugă meteorologii.

O situație similară o regăsim și în Transilvania, unde vremea se va răci brusc, iar temperaturile se vor situa între  -9 și -4 grade, precipitațiile fiind prezente în fiecare zi.

În Maramureș în schimb, până la începutul celei de a doua săptămâni de prognoză, media temperaturilor maxime va fi în general în creștere și va atinge valori în jurul a 3 grade, iar a temperaturilor minime va avea variații între -8 și -2 grade.

Pe de altă parte, iarna își va intra în drepturi în zilele următoare. Media maximelor se va apropia de 0 grade spre finalul intervalului, iar a minimelor va coborî sub -6 grade.

În Moldova, în prima săptămână din februarie, temperaturile maxime vor fi de până la 5 grade, în timp ce minimele termice vor fi sub pragul înghețului. Mai exact, media lor va fi, în general, între -6 și -2 grade, iar temporar vor fi precipitații aproape zilnic și în general slabe cantitativ.

Cum va fi vremea la munte

În Dobrogea vremea va fi extrem de caldă în următoarele zile, cu mult peste normalul acestei perioade, cu temperaturi de până la 7 grade și minime situate între -3 și 1 grad. Pe de altă parte, în intervalul 5-7 februarie, probabilitatea de precipitații va fi mai mare.

Și în Muntenia vremea va fi caldă la început de februarie. Temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 4 și 9 grade, iar minimele termice,   se vor situa între -6 și -1 grad. Pe de altă parte, precipitații slabe vor fi posibile trecător și pe arii restrânse, în data de 1 februarie și, din nou, începând cu data de 5 februarie.

O vreme la fel de călduroasă va fi și în Oltenia. Potrivit ANM, temperaturile maxime vor ajunge până la 4 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -5 și 0 grade. Vor exista și precipitații, cu o probabilitate mai mare între 5 și 7 februarie, însă pe arii restrânse.

La munte, vremea va fi extrem de rece. Potrivit prognozei ANM pentru primele două săptămâni ale lunii februarie, temperaturile maxime se vor situa între -7 și -1 grad, iar cele minime între -12 și -6 grade. Totodată, meteorologii anunță ninsori în fiecare zi.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata