Avantajele și dezavantajele tunsului la câini

0 37

Atunci când începe sezonul cald, câinii încep să își piardă părul și stratul de fire pufoase și dese care i-a ajutat să se încălzească pe timp de iarnă. Pentru că blana de vară este mult mai bine aerisită și îi ajută să treacă cu bine peste temperaturile extrem de ridicate, dar și de razele puternice ale soarelui, nu trebuie să îți tunzi câinele, decât dacă medicul veterinar îți sugerează acest lucru.

Și câinii pot suferi din cauza razelor ultraviolete. Și ei pot suferi de arsuri solare sau se pot îmbolnăvi de cancer de piele. Din acest motiv, blana joacă un rol esențial de protecție în zilele caniculare și nu este necesar să îl tunzi până la piele.

Cum trebuie tuns câinele în funcție de rasă

Câinii cu blana foarte lungă dar și deasă pot fi ajutați să treacă peste căldura exagerată, printr-o tunsoare deloc exagerată. Sună la un coafor special pentru câini și tunde-i blănița astfel încât să rămână cu un strat de protecție de minim 1,5-2 cm. Nu trebuie sub nici o formă să îi tunzi blana până ce i se vede pielea, deoarece nu este indicat.

Trebuie să reții că rasele de câini cu blana lungă au de altfel și pielea mai sensibilă decât rasele cu blana scurtă, deci nu trebuie să o tunzi prea mult.

Este mult mai recomandat să perii câinele mai des în zilele călduroase, să poată uita de firele de păr dese și să îl îmbăiezi. Nu scoate cățelul afară la plimbare la prânz sau atunci când astfaltul și pământul sunt foarte fierbinți. Plimbarea indicată este dimineața pe răcoare și după amiaza, atunci când soarele se mai potolește.

În plus, băile pe timp de vară sunt extraordinare, deoarece mulți câini se pot răcori și distra în același timp. De asemenea, în timpul băii, poți vedea dacă animalul tău de companie are vreo căpușă pe el, dacă a adunat purici din iarbă, iar apoi poți lua măsurile necesare.

Sunt și avantaje!

Tunsoarea se face fără exagerare doar în cazul raselor cu blana foarte lungă și deasă. Blana bine tunsă nu se mai încurcă și nu mai adună noduri, iar tu poți peria animalul mult mai lejer.

De altfel, o blană puțin scurtată se spală mai ușor, iar câinele tău nu mai miroase neplăcut pe timpul verii, când mirosul lor specific se accentuează. De asemenea, o blană tunsă potrivit și bine descurcată te va ajuta să observi mai ușor căpușele, atunci când ieșiți în parc și să acționezi în consecință pentru a le îndepărta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata