Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre a împrumutat One United Tower cu 54 milioane euro

December 17, 2019, London, United Kingdom: In this photo illustration Euro currency bank notes seen displayed. (Credit Image: © Dinendra Haria/SOPA Images via ZUMA Wire)
0 75

Un împrumut de 50 de milioane de euro pe care Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) l-a acordat constructorului One United Tower SA, pentru a facilita dezvoltarea infrastructurii de afaceri în România, potrivit unui comunicat al băncii.

Împrumutului acordat de BSTDB este de a finanţa costurile de dezvoltare ale „One Tower”, o clădire de birouri care face parte din complexul cu adresabilitate mixtă One Floreasca City, dezvoltat recent pe terenul unui fost şantier industrial din capitală. Costul total al proiectului este de 54 de milioane euro. O parte din împrumut va fi utilizată pentru a refinanţa costurile aferente dezvoltării proiectului până în prezent, suportate de acţionari. Clădirea „One Tower”, care urmează să fie inaugurată în prima jumătate a acestui an, face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare urbană care implică şi o componentă rezidenţială şi vizează obţinerea certificării globale WELL pentru sănătatea şi bunăstarea oamenilor.

„BSTDB este încântată să sprijine acest proiect ce reprezintă o investiţie majoră în sectorul construcţiilor din România în mijlocul pandemiei, care va dezvolta oferta de infrastructură de afaceri de calitate din Bucureşti. Suntem în mod special bucuroşi pentru clientul nostru, deoarece acesta a fost premiat în mod repetat pentru sustenabilitatea proiectelor sale, lucru pe care încercăm să-l susţinem şi promovăm ca instituţie de dezvoltare”, a declarat Dmitry Pankin, preşedintele BSTDB.

De altfel, acest proiect urmează să primească certificarea verde LEED Platinum-4, cel mai exigent standard de mediu din lume pentru clădiri. Acordul a fost încheiat de firma de avocatură globală Dentons, în calitate de consilier juridic extern.

„Ne bucurăm că prin această operaţiune primim votul de încredere al unei importante instituţii financiare internaţionale, reprezentând o confirmare a eforturilor noastre de a dezvolta proiecte imobiliare durabile, la standarde internaţionale pentru piaţa din România. Este o acţiune importantă şi, în acelaşi timp, o premieră pentru grupul One, care a apelat până în prezent la alte soluţii de finanţare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiţia şi a refinanţa costurile de construcţie anterioare ale clădirii de birouri One Tower „, a adăugat Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

Compania One United Tower SA a fost înfiinţată de One United Properties SA în 2017, cu scopul de a dezvolta, construi şi opera clădirea de birouri „One Tower”.

În anul 2007, One United Properties SA a fost fondată de Victor Capitanu şi Andrei Diaconescu, doi antreprenori români. One United Properties este unul dintre cei mai mari şi de succes dezvoltatori din România de proprietăţi rezidenţiale high-end, clădiri de birouri şi de uz mixt, având o valoare de piaţă de peste 1,1 miliarde euro şi proiecte planificate care cuprind peste 2.000 de unităţi rezidenţiale.

Aşadar, Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituţie financiară internaţională înfiinţată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri şi garanţii pentru proiecte şi prin finanţări comerciale în sectoarele publice şi private din ţările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung „A-” acordat de Standard and Poor’s (S&P) şi „A2” acordat de Moody’s.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata