Bărbat arestat în Japonia după ce patru oameni au murit într-un atac cu armă și cuțit

De Jurnalul Național Externe Justiţie 114 citiri
4 min citire
Suspectul a fost arestat după ce s-a baricadat într-o clădire într-o confruntare de 12 ore cu poliția.

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost arestat în Japonia rurală, după ce patru persoane au fost ucise într-un atac rar cu armă și cuțit, care a implicat o confruntare de 12 ore cu poliția.

Suspectul a fost arestat sub suspiciunea de crimă, după ce s-a baricadat în casa tatălui său, lângă orașul Nakano, la nord-vest de capitala Tokyo, vineri, în jurul orei 4.30 (19.30 GMT).

Atacul a început joi după-amiază când un bărbat din localitate care lucra la o fermă a văzut o femeie „fugând de pe drum strigând „ajută-mă””, a declarat el pentru postul național de televiziune NHK.

„În spatele ei se afla un bărbat îmbrăcat în camuflaj și cu un cuțit mare, care a înjunghiat-o în spate”, a adăugat martorul în vârstă de 72 de ani.

Suspectul este acuzat că a împușcat doi polițiști care au ajuns la fața locului după ce martorul a chemat serviciile de urgență.

Cei doi ofițeri, care ar fi fost împușcați în mașina lor, și femeia au fost duși la spital, unde au fost declarați morți în câteva ore.

O altă femeie în vârstă a murit și ea după un aparent atac. Ea stătea întinsă la pământ în fața casei de joi după-amiază și poliția nu a putut ajunge la ea, a spus presa.

Furia într-o zonă rurală din regiunea de vest a fost un exemplu rar de crime violente în Japonia, care are o rată scăzută de crime și unele dintre cele mai dure legi privind armele din lume.

Suspectul s-a ascuns într-o casă din Nakano într-un conflict de 12 ore cu poliția (Jiji Press via AFP)

Niciun motiv nu a apărut încă în crime și nici suspectul nu a fost identificat oficial, deși mai multe mass-media locale au raportat că el este fiul președintelui adunării orașului Nakano.

„Ne rugăm pentru sufletele celor decedați și ne exprimăm sincere condoleanțe familiilor îndoliate”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al guvernului Hirokazu Matsuno.

„Poliția investighează pentru a descoperi întreaga imagine a incidentului, inclusiv modul în care s-a dezvoltat crima și fundalul acesteia”.

Au fost cunoscute alte câteva detalii despre atac, inclusiv motivul suspectului.

Poliția prefecturală din Nagano urmează să țină o conferință de presă mai târziu vineri.

Japonia a rămas zguduită în iulie anul trecut, când fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împușcat în timp ce făcea campanie.

Luna trecută, un bărbat a fost arestat pentru că ar fi aruncat o „bombă fumigenă” către prim-ministrul Fumio Kishida în timp ce acesta făcea campanie în orașul vestic Wakayama.

Kishida a fost nevătămat, iar un bărbat arestat la fața locului va fi supus unei examinări psihiatrice de trei luni, a declarat un tribunal regional săptămâna aceasta.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: ,