Bicicleta care merge pe apa – Manta5 Hydrofoiler

0 118
bicicleta care merge pe apa

Atunci cand este vorba despre a face sport, oamenii incearca nenumarate metode de antrenament pentru a nu se plictisi sau pentru a se opri din drum. Exista tot felul de sporturi, exercitii fizice, rutine de sport si activitati care te pot mentine activ. Dar de bicicleta care merge pe apa se poate sa nu fi auzit pana acum.

Ei, uite ca afli acum despre ce este vorba.

Pentru cei carora le place sa mearga cu bicicleta in mod regulat, exista acum o bicicleta care merge pe apa. Este o metoda foarte ingenioasa pentru a face miscarea favorita chiar si pe timp de vara. Dar si a te racori in acelasi timp.

Un startup din Noua Zeelanda – Manta5 – a unit cele doua placeri sportive intr-un singur produs – Hydrofoiler XE-1. Aceasta este o bicicleta care merge pe apa prin pedalare si este asistata electric. 

Ca orice alta bicicleta, si produsul Hydrofoiler XE-1 foloseste pedale pentru a se propulsa. Insa, in loc de roti care sa invart, dispozitivul modern invarte o elice montata in spate. Insa, ceea ce face ca totul sa mearga ca ‘pe roate’ sunt cele 3 seturi de aripi portante(hidroglisoare) de diferite dimensiuni care ajuta la dispersarea greutatii celui care o foloseste.

In timp ce acesta pedaleaza inainte, aripile functioneaza ca niste aripi, reducand franarea si ridicand bicicleta sus ca sa poata merge pe apa. Startupul Manta5 a adaugat un motor de 400 de wati care sporeste puterea cu care pedaleaza sportivul. Oricum, cei care o pedaleaza pot seta oricand nivelul de utilizator de la asistenta minima pana la putere totala.

Ceea ce da putere insa motorului este o baterie litiu-ion rezistenta la apa, reincarcabila. O singura incarcare a bateriei ofera celui care pedaleaza(86 de kg) o ora la dispozitie pentru a practica ‘acest sport’. Daca este vorba despre o persoana care cantareste 109 kg, pentru ca dispozitivul sa se propulseze este nevoie de 16 miscari de pedale.

Este si foarte simplu de luat dupa tine unde mergi. O poti depozita in portbagajul masinii, deoarece se dezmembreaza.

Bicicleta care merge pe apa va fi lansata prin luna februarie 2018

Deocamdata a fost disponibila pentru precomanda doar in Noua Zeelanda. Insa, din luna februarie toata lumea va putera sa o comande si sa se bucure de activitatea practicata in acest fel.

Se estimeaza ca acest gadget sport va costa undeva intre 6000 si 8000 de dolari americani. 

Sursa: digitaltrends.com

Sursa foto: ireviews.com

Sursa video: YouTube

Sursa: News 24 Romania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata