„Brudită, puternică, de neoprit” sunt omagiile pentru Tina Turner

De Jurnalul Național Externe Vedete 134 citiri
10 min citire
Muzicieni, actori, sportivi și lideri mondiali au apelat la rețelele de socializare pentru a-i aduce un omagiu regretatei superstar Tina Turner.

Cântăreața născută în Statele Unite, care a părăsit o relație abuzivă pentru a deveni unul dintre cei mai buni artiști de înregistrări din toate timpurile, a murit miercuri la casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, în Elveția. Ea avea 83 de ani.

Supranumită „Regina rock-n-roll-ului”, Turner a fost unul dintre cei mai populari animatori din lume. Era cunoscută pentru un nucleu de pop, rock și rhythm and blues favoriți Proud Mary, Nutbush City Limits, River Deep, Mountain High și hiturile pe care le-a avut în anii 80 – printre care What’s Love Got to Do with It, We Don’t Need Another Hero și un cover din Let’s Stay Together al lui Al Green.

Turner a câștigat șase dintre cele opt premii Grammy ale sale în anii 1980. Spectacolul ei din 1988 de la Rio de Janeiro a atras 180.000 de oameni, care rămâne unul dintre cele mai mari audiențe de concerte pentru orice interpret.

Puține stele au călătorit atât de departe și au depășit atât de multe.

Lovită fizic, devastată emoțional și distrusă financiar de relația ei de 20 de ani cu chitaristul Ike Turner, ea a devenit o superstar pe cont propriu la 40 de ani, într-un moment în care majoritatea colegilor ei erau pe drumul lor și a rămas un concert de top. trage ani de zile după.

Președintele american Joe Biden, fostul președinte Barack Obama, muzicienii Mick Jagger, Elton John și Beyonce s-au numărat printre cei care au adus un omagiu.

Iată o rezumat a răspunsurilor lor:

„Sunt atât de întristat de moartea minunatei mele prietene Tina Turner. Ea a fost cu adevărat o interpretă și cântăreață enorm de talentată. Era inspiratoare, caldă, amuzantă și generoasă. M-a ajutat atât de mult când eram tânăr și nu o voi uita niciodată”, a spus Jagger pe Twitter.

Turner a cântat cu Jagger în timpul unui spectacol în 1985 și a făcut un turneu cu trupa în anii 60.

Sunt atât de întristat de moartea minunatei mele prietene Tina Turner.
Ea a fost cu adevărat o interpretă și cântăreață enorm de talentată. Era inspiratoare, caldă, amuzantă și generoasă. M-a ajutat atât de mult când eram tânăr și nu o voi uita niciodată.

„Am pierdut unul dintre cei mai interesanți și mai electrici interpreți ai cuvântului. O legendă totală în record și pe scenă. Era de neatins. Condoleanțe lui Erwin și familiei ei. Cea mai tristă veste”, a spus Elton John pe Instagram.

„Cum ne luăm rămas bun de la o femeie care și-a stăpânit durerea și trauma și le-a folosit ca mijloc de a ajuta la schimbarea lumii? Prin curajul ei de a-și spune povestea, prin angajamentul ei de a menține cursul în viața ei, indiferent de sacrificiu și prin hotărârea ei de a-și crea un spațiu în rock and roll pentru ea însăși și pentru alții care seamănă cu ea, Tina Turner le-a arătat celorlalți care a trăit cu teamă cum ar trebui să arate un viitor frumos, plin de iubire, compasiune și libertate”, a spus actrița Angela Bassett, care l-a interpretat pe Turner în filmul din 1993 What’s Love Got to Do With It.

„Ultimele ei cuvinte către mine – pentru mine – au fost „Nu m-ai imitat niciodată”. În schimb, ai intrat adânc în sufletul tău, ai găsit-o pe Tina interioară și ai arătat-o ​​lumii. Voi ține aceste cuvinte aproape de inimă pentru tot restul zilelor mele”, a adăugat Basset.

„Pe lângă faptul că este un talent o dată într-o generație, care a schimbat muzica americană pentru totdeauna, puterea personală a Tinei a fost remarcabilă. Depășind adversitatea și chiar abuzul, ea și-a construit o carieră pentru veacuri și o viață și o moștenire care au fost în întregime ale ei”, a spus Biden într-un comunicat.

Înainte de a fi regina rock and roll-ului, Tina Turner a fost fiica unui fermier din Tennessee. În copilărie, a cântat în corul bisericii înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes artiști de înregistrări din toate timpurile.

Pe lângă faptul că este un talent o dată-în-o generație care s-a schimbat…

 

„Tina Turner era crudă. Era puternică. Era de neoprit. Și ea a fost ea însăși fără scuze – vorbind și cântând adevărul ei prin bucurie și durere; triumf și tragedie. Astăzi ne alăturăm fanilor din întreaga lume în onoarea Reginei Rock and Roll-ului și a unei vedete a cărei lumină nu se va estompa niciodată”, a scris Obama pe Twitter.

Tina Turner era crudă. Era puternică. Era de neoprit. Și ea a fost ea însăși fără scuze – vorbind și cântând adevărul ei prin bucurie și durere; triumf și tragedie. Astăzi ne alăturăm fanilor din întreaga lume în onoarea Reginei Rock and Roll-ului și unei vedete a cărei lumină nu va…

Oprah Winfrey l-a numit pe Turner „pur și simplu cel mai bun” într-o postare pe Instagram.

„Ea este zeița noastră pentru totdeauna a rock’n’roll-ului, care conținea o magnitudine de forță interioară care a crescut de-a lungul vieții ei. Ea a fost un model nu numai pentru mine, ci și pentru lume. Ea a încurajat o parte din mine despre care nu știam că există”, a scris Winfrey.

„Odată ce și-a revendicat eliberarea de ani de abuz domestic, viața ei a devenit un apel la triumf… Sunt o femeie mai bună, un om mai bun pentru că viața ei a atins-o pe a mea”, a adăugat Winfrey.

Ea a trăit o viață plină fără regrete și lasă în urmă o moștenire frumoasă. Mulțumesc pentru tot, Tina Turner. Ești pur și simplu cel mai bun.

„Iubita mea regină, o iubesc la nesfârșit”, a scris Beyonce pe site-ul ei.

„Sunt foarte recunoscător pentru inspirația ta și pentru toate modurile în care ai deschis calea. Ești putere și rezistență. Ești simbolul puterii și pasiunii. Suntem cu toții atât de norocoși că am fost martorii bunăvoinței și spiritului tău frumos care vor rămâne pentru totdeauna. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut”, a adăugat muzicianul.

Cele două femei au interpretat împreună Proud Mary la cea de-a 50-a ediție a Premiilor Grammy în 2008.

„Odihnește-te în pace uneia dintre artiștii mei preferati din toate timpurile, legendara regina rock n’ roll Tina Turner. Am văzut-o de multe ori și de multe ori, a dat unul dintre cele mai bune show-uri live pe care le-am văzut vreodată. Ea ți-a dat mereu banii tăi”, a spus legenda americană de baschet Magic Johnson, care a postat o fotografie cu el și Turner pe Twitter.

Odihnește-te în pace uneia dintre artiștii mei preferati din toate timpurile, legendara regina rock n’ roll Tina Turner. Am văzut-o de multe ori și de multe ori, a dat unul dintre cele mai bune show-uri live pe care le-am văzut vreodată. Ea ți-a dat mereu banii tăi.„Icoana culturală în jos. Călătorie sigură Anna Mae Bullock. Ai fost AICI”, a scris cântăreața Erykah Badu pe Instagram.

„Ce femeie, ce viață, ce războinică!!! În ziua în care te-am cunoscut, doamnă Tina, nu-mi venea să cred că stau în prezența măreției tale!!”, a scris cântăreața Alicia Keys pe Instagram.

„Trebuie să sărbătoresc și să-ți mulțumesc pentru toată dragostea pe care ai revărsat-o în jurul tău. Cântecele pe care le-ați cântat ne-au dat curaj să ieșim și să fim deplin. Ești o forță feroce ca femeie și interpretă! Toate aceste lucruri au fost niște faruri de lumină nu numai pentru mine, ci și pentru toți oamenii din întreaga lume care ne regăsesc pe noi înșine și neînfricarea noastră, prin vulnerabilitatea noastră!!”, a adăugat Keys.

„Cel mai adevărat rocker. Cel mai mare interpret. Cea mai profund sexy femeie. Ce dinam, ce poveste, ce eroină. Întotdeauna o inspirație energetică pentru mine, atingând mereu sursa. Tina pentru totdeauna. Om. Mereu am fost uluit de ea și de puterea infinită”, a declarat Flea, basistul Red Hot Chili Peppers, pe Instagram.

Cântărețul canadian Bryan Adams, care a făcut pereche cu Turner la single-ul din 1985, It’s Only Love, a spus: „Lumea tocmai a pierdut o femeie al naibii de putere”.

Sursa – www.aljazeera.com