Bunurile cu care ai voie să urci în avion

114

Indiferent dacă ai călătorit până acum cu avionul sau te pregătești să o faci pentru prima dată, probabil ai fost curios să afli care sunt lucrurile pe care ai voie să le iei în bagajul de mână și care sunt cele de care cei de la securitatea aeroportului te vor obliga să te debarasezi imediat ce vei ajunge în zona de control. Chiar dacă lista obiectelor interzise este una lungă, multe dintre bunurile cu care ai voie să urci în avion sunt excepții de la regulă.

Vei afla, poate cu surprindere, care sunt lucrurile pe care credeai că nu puteai să le aduci la bord, dar totuși îți sunt permise. Lucruri noi, care să-ți fie de folos în viitoarele tale călătorii cu avionul.

-Lichide

Probabil ai citit peste tot în aeroport că nu ai voie să urci cu lichide cumpărate din afara aeronavei care sunt mai mari de 100 ml per recipient. Ba chiar ai aruncat sticla de apă pe care tocmai te pregăteai să o bei  cu sete, după ce abia te dădusei jos dintr-un mijloc  de transport. Așa este, cu apa chiar nu puteai ajunge în avion, dar iată cu ce alte lichide e permis să urci la bordul unei aeronave.

-Lapte matern

Da, ai citit bine. Dacă ești mămică și alăptezi, indiferent dacă bebelușul se află cu tine sau nu, ai voie să transporți în bagajul de mână sticluțe cu lapte matern, indiferent de mărimea lor sau de numărul acestora.

-Necesare bebelușului

Dacă zbori alături de copilul tău, e permis să transporți sucuri, ceaiuri, formule de lapte sau orice altă hrană i-ar putea fi necesară bebelușului tău.

-Obiecte ascuțite

Când vine vorba de obiecte cu margini tăioase, mai toată lumea se gândește că nu are voie să care în bagajul de mână cuțite sau ace. Ba chiar, în spirit de glumă, îți spunem că una dintre regulile din orice aeroport este că nu poți lua la bord o drujbă. Așa este, nu vei putea tăia vreun buștean la bordul avionului, însă te poți asigura de faptul că, la destinație, te vei putea bucura de o manichiură perfectă, pentru că trusa ta de unghii nu îți va lipsi.

-Foarfece

Poți lua în bagajul de mână foarfece mici, chiar și pe cele pentru hârtie, sau orice instrument de lucru pentru un hobby ce presupune o activitate de lucru manual. Chiar și trusa de cusut este permisă la bordul avionului.

-Scule mici

O trusă mică de scule este la fel de legală pentru a fi transportată în bagajul de mână într-o călătorie cu avionul. Poți lua cu tine șurubelnițe, chei sau clești, atâta timp cât acestea sunt învelite la capetele ascuțite, pentru a fi evitată orice rănire pe durata zborului.

-Echipamente sportive

Bineînțeles, clăparii și schiurile vor sta, cuminți, la cală, până la aterizare, dar nu toate echipamentele sportive trebuie să ajungă acolo. Nici obiectele pentru care ai putea avea nevoie pentru a locui pentru câteva zile în mijlocul naturii.

-Pantofi sport cu crampoane

Dacă ești pasionat de baseball sau de fotbal și tocmai te pregătești să pleci în turneu sau te întorci dintr-unul, e bine să știi că poți lua la bordul avionului adidașii cu crampoane. Desigur, indicat nu ar fi să îi ai în picioare, ci într-un geantă de voiaj.

-Grătare

Dacă ai participat la unul dintre festivalurile care au avut loc în Europa sau pe un alt continent și ai preferat să stai într-un camping, decât să te cazezi la un hotel ori o pensiune, sigur ai avut nevoie să prepari mâncare cu ajutorul unui grătar. Vestea bună este că îl poți lua cu tine în avion dacă acesta este unul mic, dezasamblat, curat și împachetat cum se cuvine.

 

 

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata