Buşteni este cel mai frumos oraș din inima munților României, în topul preferințelor turiștilor

De Jurnalul Național Actuale Călătorii Turism 99 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Când vine vorba despre peisaje montane uluitoare și obiective turistice impresionante, o stațiune din România bate chiar și destinații din Elveția sau Austria, atunci când vine vorba de priveliști. Cu trasee pitorești și multe alte atracții, Bușteni este unul dintre cele mai frumoase orașe din țara noastră. Deși este un oraș mic, mulți dintre cei care ajung pe Valea Prahovei nu ezită să-l viziteze.

Bușteni, cel mai frumos oraș din inima munților României

Fără îndoială, Bușteni este una dintre cele mai apreciate și mai vizitate stațiuni montane din România. Cu peisaje extraordinare și o sumedenie de atracții turistice, acest oraș este foarte apreciat atât de turiștii români, cât și de cei de peste hotare. Este o destinație cu panorame spectaculoase și oferă vizitatorilor săi diferite oportunități și activități de vacanță.

Orașul Bușteni este situat în Munții Bucegi, în extremitate nord-vestică a județului, la limita cu județele Brașov și Dâmbovița. Este străbătut de DN1, iar prin el trece și linia de cale ferată Ploiești – Brașov. Dacă ai de gând să vizitezi acest minunat oraș de munte, trebuie să afli că în zonă poți vizita nenumărate monumente și obiective turistice naturale.

Obiective turistice în Bușteni

Situat la poalele Munților Bucegi, orașul atrage atât turiștii dornici de aventură, cât și pe cei care caută relaxare și liniște în mijlocul naturii. În continuarea articolului curent, noi vă vom prezenta câteva dintre cele mai importante obiective turistice din Bușteni.

Castelul Cantacuzino

Ridicat în anul 1910, Castelul Cantacuzino este un exemplu remarcabil de arhitectură și oferă vizitatorilor ocazia de a explora interioarele somptuoase, frescele și vitraliile. Dacă ajungi aici, nu strică să faci o plimbare prin parcul ce înconjoară castelul și să te bucuri de priveliști uimitoare asupra Munților Bucegi și a Văii Prahovei.

Parcul Natural Bucegi

Dacă te afli în zonă, poți vizita și Parcul Național Bucegi. Acesta se întinde pe o suprafață de peste 32.000 de hectare și este un adevărat paradis pentru iubitorii de natură și drumeții. Aici, vizitatorii pot descoperi trasee montane variate, peisaje impresionante și o biodiversitate bogată, inclusiv specii protejate de plante și animale.

Mănăstirea Caraiman

Situată într-un cadru natural deosebit, Mănăstirea Caraiman oferă vizitatorilor săi un loc de liniște și reculegere spirituală. Înființat în anul 1998, lăcașul de cult este recunoscut pentru atmosfera sa primitoare și frumusețea peisajului montan înconjurător.

Cascada Urlătoarea

Una dintre cele mai populare destinații pentru drumeții scurte, Cascada Urlătoarea se află la o distanță de aproximativ o oră de mers pe jos de centrul orașului Bușteni. Cu o înălțime de aproximativ 15 metri, această cascadă este de-a dreptul spectaculoasă.

Telecabina Bușteni – Babele

Telecabina din Bușteni este una dintre cele mai vechi și mai spectaculoase din România, oferind o călătorie de neuitat către Platoul Bucegi. Traseul telecabinei oferă priveliști impresionante asupra Munților Bucegi și a Văii Prahovei, fiind o experiență de neratat pentru orice vizitator al zonei.

Babele și Sfinxul

Fără îndoială, Babele și Sfinxul se numără printre cele mai emblematice atracții naturale din România. Aceste formațiuni stâncoase neobișnuite, modelate de eroziunea vântului și apei, se găsesc pe Platoul Bucegi și sunt accesibile printr-o drumeție de câteva ore sau cu telecabina.

Crucea Caraiman

Crucea Eroilor Neamului este situată la o altitudine de 2291 metri pe Vârful Caraiman. Este un monument impresionant, dedicat soldaților români căzuți în Primul Război Mondial. Construit între 1926 și 1928, monumentul este iluminat noaptea și vizibil de la mare distanță. Drumeția până la Crucea de pe Caraiman este foarte populară printre iubitorii de drumeții și oferă priveliști de neuitat.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,