Cabină de duș vs cadă de baie: care ți se potrivește?

67

Ideile preconcepute în ceea ce privește baia sunt numeroase. Sigur că baia este locul în care ne igienizăm, dar nu numai. Fie că ne pregătim de o nouă zi, fie că încheiem una, fiecare persoană folosește baia în popriul său mod, în funcție de nevoile sale. Astfel, fiecare dintre noi își va amenaja baia ghidându-se atât după dorințele proprii, cât și după funcționalitatea acesteia.

O întrebare care apare adesea atunci când vine vorba de dotarea unei băi este următoarea: ce să aleg? Cabină de duș sau cadă de baie?

Există 3 aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare, pentru a fi siguri că facem alegerea cea mai bună dintre cabină de duș și cadă de baie. Iată care sunt acestea:

  • Spațiul disponibil;
  • Utilizarea;
  • Tipul de utilizator;

Spațiul disponibil

Cadă de baie – Atunci când decizi să renovezi, spațiul disponibil reprezintă un element determinant în alegerea obiectelor sanitare și a pieselor de mobilă. De cele mai multe ori, cei care dispun de un spațiu generos, aleg căzi de baie. Evident, dacă dispui de un spațiu de dimensiuni reduse, nu vei putea instala o cadă de baie imensă fiindcă aceasta te va împiedica să circuli prin baie. Dimensiunea standard a căzilor este cuprinsă între 70 și 90cm lățime și 105 și 180cm lungime. Totuși, există și căzi mai mici, sau pe colț, care permit optimizarea spațiului. Dacă dispui de un spațiu generos, vei putea opta pentru o cadă mai mare sau, pentru un plus estetic, vei putea opta pentru o variantă free-standing.

Cabină de duș – Este posibil să găsești cabine de duș în formă de semi-cerc sau cabine de duș pe colț, care permit optimizarea spațiului din baie, asigurându-ți totodată un nivel ridicat de confort. Cel mai mic format de cabină de duș este 70X70cm. Dacă vrei să eficientizezi spațiul din baia ta, poți instala un duș cu rigolă.

Utilizarea

Înainte de a alege între cadă de baie și cabină de duș, trebuie să te gândești și la modalitatea în care folosești zilnic baia. Dacă ai tendința să petreci mult timp acolo, deoarece aceasta reprezintă un spațiu de relaxare pentru tine, atunci optează pentru o cadă confortabilă. Unele persoane adoră să se relaxeze citind sau ascultând muzică în cadă la finalul unei zile lungi. Spațioasă, cada de baie permite o relaxare totală. Pentru persoanele mai grăbite, adepte ale practicității, dușul va fi salvator după o trezire mai dificilă dimineața. Cabina de duș cu hidromasaj este extrem de populară.

Tipul de utilizator

Odată cu înaintarea în vârstă nu mai este atât de ușor să ne spălăm pe picioare, persoanele în vârstă riscând chiar să alunece și să se accidenteze stând în picioare. Din ce în ce mai multe cabine de duș sunt antiderapante, ceea ce permite evitarea incidentelor. Cada de baie este ideală pentru copii și mai practică pentru familiie numeroase.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata