Campania de vaccinare împotriva gripei va începe de la 1 octombrie în Mexic

0

Data de 1 octombrie  este ziua în care va demara campania anuală de vaccinare împotriva gripei în Mexic, în cadrul căreia vor fi administrate populaţiei 36 de milioane de doze, relatează EFE.

“Vaccinarea va începe oficial la 1 octombrie”, a declarat la o conferinţă de presă secretarul adjunct pentru Prevenirea şi Promovarea Sănătăţii, Hugo López-Gatell, responsabil totodată cu combaterea pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 în Mexic.

Reveritor la problemele pandemiei mondiale, López-Gatell a declarat că odată cu venirea sezonului de gripă s-ar putea produce noi focare de COVID-19, o boală care a provocat până acum 700.580 de cazuri de îmbolnăvire şi 73.697 decese în această ţară.

În acest context, responsabilul medical a explicat că în anii anteriori vaccinarea împotriva gripei era lansată la sfârşitul lui octombrie, însă anul acesta va începe din prima zi a lunii.

Astfel, López-Gatell a confirmat că de săptămâna trecută autorităţile sanitare au început distribuirea vaccinurilor în mai multe spitale şi institute din ţară.

De altfel, el a declarat că se aşteapă administrarea a 36 de milioane de doze, o cifră de patru ori mai mare decât cele 6 milioane utilizate în campaniile anterioare de vaccinare. Potrivit lui, primele doze vor fi administrate personalului medical şi aşa-numitor grupuri de risc.

Aşadar, şi responsabilul guvernului a confirmat că primele categorii de populaţie care vor primi vaccinul sunt persoanele cu vârsta de peste 60 de ani care suferă de afecţiuni cronice precum diabet, hipertensiune, obezitate, boli pulmonare şi afecţiuni cardiace severe.

“Sunt categorii de risc, vulnerabile, ca şi în cazul maladiei COVID-19”, a precizat responsabilul guvernamental subliniind că acestora li se adaugă şi ale categorii, precum persoanele care suferă de cancer, infecţii cu HIV, sau alte forme de imunopresiune, precum şi femeile însărcinate.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata