Când pică cea mai tristă zi din an, Blue Monday, în anul 2024?

De Jurnalul Național Actuale Lifestyle 205 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Încă din anul 1005, Blue Monday este numele inventat într-un comunicat de presă al Sky Travel pentru ceea ce a fost considerată „cea mai deprimantă zi” a anului.

În acest sens, compania de turism a numit Blue Monday cea mai deprimantă zi a anului, deoarece se consideră că este perioada de vârf în care nivelul de îndatorare după Crăciun este ridicat, vremea este mohorâtă, lumina zilei este încă insuficientă, iar rezoluțiile eșuate de anul nou sunt frecvente, culminând cu o stare de spirit proastă pentru mulți.

Blue Monday a fost evaluată ca fiind de obicei a treia zi de luni din ianuarie. Astfel, Blue Monday din anul 2024 va pica luni, 15 ianuarie.

În afirmaţiile sale, „Ianuarie are provocările sale în materie de sănătate mintală, deoarece vremea nu este cea mai bună, sărbătorile s-au terminat, există facturi de plătit și programe de rezolvat”, a explicat Megan Gelmon, consilier clinic înregistrat la Sana Counselling din Vancouver.

Cum să facem față la Blue Monday 2024?

Sunt câteva lucruri care pot face ca Blue Monday să nu mai fie atât de rea. Vorbim, în contextul awarenessdays.com, despre:

-Luați legătura cu prietenii, familia sau cu un specialist în sănătate mintală pentru a vă împărtăși sentimentele și a căuta sprijin.
-Implică-te în activități care promovează starea de bine, cum ar fi exercițiile fizice, meditația sau hobby-urile care îți plac.
-Împărțiți sarcinile în etape ușor de gestionat pentru a reduce sentimentul de copleșire.
-Este în regulă să vă simțiți trist, dar încercați să identificați și să contestați tiparele de gânduri negative.
Reduceți expunerea la factorii de stres, atunci când este posibil.

În plus, „Depresia este cu siguranță dificil de gestionat de unul singur. Dacă cineva are resursele necesare pentru a avea acces la un consilier, acest lucru este întotdeauna încurajat”, a spus Gelmon.

Cum se manifestă Blue Monday 2024?

Data variază de la an la an, în funcție de o serie de factori, cum ar fi:

-vremea
-datoriile
-timpul care a trecut din ziua de Crăciun
-timpul care a trecut de când nu am reușit să ne îndeplinim rezoluțiile de Anul Nou
-nivelul scăzut de motivație legat de eșecurile anterioare
-nevoia de a acționa

Formula de calcul pentru a stabili care este cea mai „albastră” zi a anului a fost ironizată de mulți academicieni ca fiind pseudoștiință, deoarece nu folosește nicio unitate de măsură specifică și nu pare a fi deosebit de infailibilă.

În realitate, oamenii susțin că nu există o zi anume care să te facă mai trist decât altele și că nu există o formulă pentru a calcula această idee.

Mulți spun că Blue Monday are simptome specifice, cum ar fi senzația de slăbiciune și depresie din cauza vremii mai reci și a sărbătorilor de sfârșit de an.

Cum ”sărbătorim” Blue Monday?

Chiar dacă este Pseudoștiință sau nu, nu este absolut nimic greșit în a privi luna ianuarie cu o minte deschisă și a fi sincer cu tine însuți cu privire la ceea ce ai putea încerca să faci mai bine în restul anului.

Însă, rezoluțiile eșuate de Anul Nou sunt foarte frecvente, așa că, dacă nu ați reușit să perseverați, acum ar fi un moment bun să vă gândiți puțin la:

-motivul pentru care acest lucru s-a întâmplat
-modul în care ar fi putut fi evitat

Aşadar, de acum, vă puteți crea una sau două rezoluții noi și, mai înțelept acum decât înainte, puteți reuși de data aceasta.

Sursa – www.capital.ro