Când trebuie să te prezinți la cabinetul medicului: simptome și semne

37

În cazul oricărei afecțiuni care prezintă simptome pe termen lung sau de intensitate mare, singura soluție care te va ajuta este prezentarea la cabinetul medicului. Odată cu debutul pandemiei, tot mai mulți oameni au evitat să facă această vizită esențială pentru sănătate, iar adesea frica de infectare cu Covid-19 a fost un motiv suficient de bun pentru a rămâne acasă. Însă odată cu apariția sau intensificarea simptomelor, sfatul medicului și un posibil diagnostic nu pot lipsi. Iată câteva semne care indică această nevoie:

Pierderea bruscă în greutate

Pierderea în greutate este, de cele mai multe ori, un lucru pozitiv pentru cei care depun efort în acest sens. Dar odată ce observi că acest lucru se întâmplă brusc, poate exista o problemă serioasă de sănătate. Specialiștii spun că semnalul de alarmă se poate trage atunci când pierzi 10% din greutate în decursul a șase luni. Problemele care pot avea acest simptom variază de la afecțiuni ale glandei tiroide, diabet sau probleme ale ficatului. Este indicat să te pregătești și pentru analize de sange, deoarece medicul le va recomanda pentru a putea pune un diagnostic. Alege laboratoare Poliana din orașul tău pentru a afla prețurile analizelor de care ai nevoie după vizita la medic.

Răceala ta devine mai gravă

Este greu să identifici momentul potrivit pentru a vizita medicul când ai o răceală. În special în această perioadă, când pandemia îngreunează accesul la servicii medicale și poate apărea frica de infectare cu virusul, poți fi tentat să amâni această decizie. Dacă răceala ta nu trece sau simptomele se agravează sunt primele semne că este timpul să faci o vizită la medic. Semnele care indică nevoia unei investigații medicale:

  • febră și dureri musculare intense;
  • tuse severă care durează mai mult de o săptămână;
  • dureri în piept, respirație îngreunată, dificultate serioasă la înghițire;
  • amețeli.

Nu uita că simptomele mai severe ale unei răceli nu înseamnă automat un diagnostic pozitiv pentru infecția cu Covid-19, așa că nu trage concluzii înainte de a vizita medicul și de a face testele necesare.

Migrene intense

Durerile de cap afectează o mare parte dintre adulții din întreaga lume. În special în era tehnologiei și a ritmului de viață stresant, acestea devin o normalitate. Durerile care nu îți afectează viața de zi cu zi și care sunt de scurtă durată nu sunt anormale, dar odată ce suferi de migrene greu de controlat cu ajutorul antiinflamatoarelor, este recomandat să ceri părerea medicului. De regulă, durerile de cap apar din cauza deshidratării, a lipsei de somn, a stresului sau a unei diete slabe în nutrienți. Migrenele se manifestă în partea din față a capului și în părți. Acestea sunt caracterizate de dureri intense care nu dispar nici după administrarea unor medicamente. De asemenea, dacă durerea este bruscă, săgetătoare și intensă, trebuie investigată de către specialist. Nu ezita să te adresezi medicului mai ales dacă ai suferit și o accidentare înainte de apariția simptomelor și dacă acestea se agravează.

Vizitele la medic trebuie să facă parte din rutina personală de la capitolul sănătate și grijă de sine. Nu ignora simptomele serioase și contactează medicul cât mai repede.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata