Când va ajunge furtuna Isha în România, provocând schimbări bruşte ale vremii?

De Jurnalul Național Actuale Meteo 163 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Dacă până la acest moment prognozele meteo emise de ANM erau, cât de cât, optimiste, odată cu noile actualizări, lucrurile se schimbă. Conform acestora, furtuna Isha ajunge în România, iar meteorologii sunt îngrijoraţi de schimbările bruşte ale vremii.

Furtuna Isha face ravagii în Europa

În ultimele zile Europa trece printr-o schimbare severă de vreme, după ce furtuna Isha și-a făcut simțită prezența. Din informaţiile autorităților, pasagerii companiilor aeriene din întreaga Europă s-au trezit marți dimineață la destinații greșite, chiar în țări diferite, din cauza furtunii Isha, care a provocat pagube în planurile de zbor.

Rafalele de vânt de până la 145 km/h au sfâșiat pistele, forțând anulări, devieri și devieri în Marea Britanie și în Europa de Vest. Aeroporturile din Irlanda și din Marea Britanie au fost afectate în mod negativ. Kevin Cullinane, șeful grupului de comunicare de la DAA, operatorul aeroportului din Dublin, a declarat pentru postul de televiziune CNN că 166 de zboruri de intrare și ieșire au fost anulate duminică. De asemenea, aeroportul a raportat 36 de devieri de zboruri și 34 de întoarceri.

 

ANM anunță că furtuna Isha ajunge în România

Operatorul Ryanair a fost una dintre cele mai afectate companii aeriene. Operatorul cu sediul în Irlanda a văzut cel puțin două dintre zborurile sale aterizând în destinații diferite din cauza furtunii. Un zbor Ryanair din Lanzarote, în Insulele Canare, care zbura spre Dublin, aproape că a ajuns în capitala irlandeză, dar a fost nevoit să se întoarcă și să se devieze spre Bordeaux, în Franța.

 

În contextul noilor actualizări ANM, furtuna Isha ajunge în România, și conform specialiștilor efectele se văd deja, prin fenomenele de vânt puternic și ninsori, deși valorile termice au tendința să cresacă.

În prognoza sa, „Acest lucru va imprima un aspect vântos al vremii în mare parte a Europei în următoarele zile, inclusiv în țara noastră. Așteptăm ca joi și vineri să fie zile cu mai mult vânt și cu precipitații.

Sub influența acestor furtuni, care activează mai ales în partea de nord și nord-vest a Europei, vor fi și la noi episoade cu precipitații. La munte, dar și în zonele mai joase din regiunile nordice și centrale ale țării vor fi ninsori.

Chiar și în regiunile vestice vor fi episoade cu precipitații mixte, mai spre ninsoare. Va fi așa joi, vineri, poate și sâmbătă.”, anunță meteorologul Florinela Georgescu, conform Antena 3 CNN.

Sunt anunțate schimbări bruşte ale vremii

Același specialist ANM mai face precizarea că pentru vineri și sâmbătă sunt anunțate precipitații mixte, ce se vor transforma în ninsoare, dar, mai spune Florinela Georgescu, „Nu este ceva neobișnuit pentru luna ianuarie, dar poate mai neobișnuit este faptul că asistăm foarte des în această lună la schimbări în evoluția vremii„.

Un alt efect, ca urmare a faptului că furtuna Isha ajunge în România, sunt noile avertizări de cod portocaliu care anunță vânt de cel puțin 100 km/h, în trei județe ale țării, și anume Hunedoara, Caraș-Severin și Gorj.

Sursa – playtech.ro