Care este alimentul care aduce fericirea pentru femei?

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 119 citiri
4 min citire
 

Cercetători din domeniul nutriției au dezvăluit că există un aliment aparent banal care are un impact semnificativ asupra stării de bine a femeilor, oferind imediat după consum o stare de fericire și energie.

Alimentul care le schimbă starea de spirit femeilor

Din cercetările experților, consumul moderat al acestui aliment poate aduce schimbări notabile în starea de spirit a femeilor, datorită conținutului său bogat de substanțe active care stimulează producția de serotonină, neurotransmițătorul asociat cu starea de fericire și echilibru emoțional.

Tot studiile recente au arătat că femeile care au inclus acest aliment în dieta lor zilnică au raportat niveluri mai ridicate de satisfacție și fericire, precum și o scădere a nivelului de stres.

În contextul nutriţional, această descoperire vine într-un moment în care starea de bine și echilibrul emoțional devin din ce în ce mai importante într-o societate în continuă agitație.

Astfel, pentru femeile aflate în căutarea unui impuls rapid de fericire și energie, secretul ar putea sta într-o bucată de ciocolată neagră, savurat cu moderație.

Cu toate acestea, este important să fie menționat că nu orice ciocolată oferă aceste beneficii, ci doar variantele cu un conținut ridicat de cacao și cu un nivel redus de zahăr.

Ce rezultate a avut studiul

Studiul, care a fost efectuat în colaborare cu un grup de doamne cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani a dezvăluit că ciocolata, provenind din una dintre cele mai vechi plante, devine un factor determinant al stării de bine pentru femei.

Deși această plantă nu se cultivă în țara noastră, rezultatele cercetării demonstrează beneficiile neașteptate aduse de consumul zilnic de ciocolată.

Practic, participantele la studiu au fost împărțite în două grupuri, unele primind o băutură de ciocolată cu gust de cacao, în timp ce celelalte au primit varianta fără cacao în compoziție. Descoperirea cheie a constat în efectele pozitive asupra stării de spirit și sănătății emoționale la femeile care au consumat ciocolata cu cacao.

În urma cercetărilor, flavanoizii antioxidanți, găsiți în boabele de cacao, au fost identificați ca factori esențiali care pot preveni deteriorarea celulelor care perturbă hormonii și semnalele creierului. Așadar, ciocolata nu este doar un desert delicios, ci și un aliat puternic în menținerea echilibrului emoțional.

Din rezultatele cercetării, reiese că un consumul regulat de ciocolată timp de 8 săptămâni a dus la reducerea semnificativă a stărilor de negativitate, depresie și anxietate în rândul participantelor studiului.

În plus, ciocolata a fost identificată ca o sursă importantă de endorfine și serotonină, alimentând receptorii „de fericire” ai femeilor.

Mai mult, studiile recente au arătat, de asemenea, că flavonoidele din cacao au un rol esențial în curățarea vaselor de sânge, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare. Aceste substanțe antioxidante au proprietăți antiinflamatorii, contribuind la menținerea elasticității și sănătății vaselor de sânge.

Aşadar, „Rezultatele noastre sugerează că la femeile de vârstă mijlocie extractul de cacao reduce depresia, oboseala și anxietatea și îmbunătățește starea de spirit pozitivă”, a declarat cercetătorul Masakazu Terauchi, potrivit The Sun.

Sursa – playtech.ro