Care este, de fapt, diferența dintre Nutella și Fineti.

De Jurnalul Național Actuale Timp Liber Utile 908 citiri
3 min citire

Nutella și Fineti reprezintă pentru mulți dulcele preferat. De la mic la mare nu există persoană care să nu le fi încercat până în prezent. Puțini știu, însă, care este diferența dintre cele două.

Astfel că, Nutella și Fineti reprezintă pentru mulți dulcele preferat. Amânouă sunt la fel de savuroase, însă cu toate că aparent sunt poate identice, lucrurile stau puțin diferit.

Ce diferență este între Nutella și Fineti

Așadar, Nutella este făcută din cacao și este produsă de cei de la Ferrero. Foarte multe persoane o adoră pentru că atunci când fac prăjituri sau chiar clătite o folosesc în compoziție. Nutella a fost produsă în al doilea război mondial, iar Michele Ferrero este creatorul ei. Nutella este compusă din in alune,  ciocolată e: zahăr (sfeclă sau zahăr rafinat din trestie, în funcție de locul în care este produs), ulei de palmier, alune (fiecare borcan conține echivalentul a aproximativ 50 dintre aceste nuci dulci), cacao, lapte praf degresat, lecitină din soia, vanilină.

De asemenea, Fineti are în plus față de Nutella oferă două tipuri de cremă: una albă și una neagră. Mai precis, este vorba despre „Fineti spread – Cacao, alune și lapte” și „Double Cocoa”. Aceasta are în compoziție  zahăr, ulei vegetal obținut dintr-o singură plantă sau mai multe, lapte praf degresat, pudră de cacao, pastă de alune, grăsimi vegetale hidrogenate, lecitină și arome.

în plus, românii sunt tot mai îngrijorați de scumpirile în lanț, iar cum vești bune nu prea se anunță curând, aceștia au decis să reducă pe cât posibil cheluielile. Mai precis, între Nutella și Fineti este o diferență de preț, iar din acest motiv mulți preferă să cumpere Fineti în loc de Nutella.

Rețetă de clătite cu Nutella

-3 ouă

-250 g făină obișnuită

-15 g unt

-220 ml lapte

-60 g Nutella® (15 g/porție)

-Pentru ornat: fructe proaspete

1.Pentru pregătirea clătitelor ai nevoie de 2 boluri: toarnă laptele și făina în unul din ele și amestecă-le. În celălalt amestecă ouăle și untul. Apoi amestecă cele două compoziții timp de 2 minute. Lasă aluatul să se odihnească 15 minute la temperatura camerei.

2.Unge o tigaie cu o hârtie absorbantă înmuiată în ulei. Încinge tigaia și pune un pic de aluat, formând clătite cu diametrul de aproximativ 26 cm. Prăjește pe ambele părți. Servește clătitele cu Nutella® (15 g pentru fiecare) și fructe proaspete, după preferință (banane, căpșuni…)