Care este locul din România cu puteri miraculoase?

De Jurnalul Național Actuale Turism 250 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În România, în inima peisajului pitoresc al Cheilor din Runc, se află un izvor învăluit în legende, despre care se spune că posedă proprietăți neobișnuite. Localnicii și turiștii vorbesc despre izvorul din apropierea Cheilor Runcului ca fiind ”făcător de minuni”. Ce s-ar întâmpla cu persoanele care beau apă de acolo?

Izvorul ”miraculos” care ar ajuta oamenii să se înalțe

Un fenomen neobișnuit a captat atenția în satul Runc din comuna Ocoliș, situat în Munții Apuseni, la granița dintre județele Alba și Cluj. Un izvor cu „apă vie”, situat în apropierea Cheilor Runcului, este în centrul unei legende locale fascinante: se spune că apa izvorului ajută oamenii să crească în înălțime.

Legenda izvorului a început acum 20 de ani, când un tânăr din localitate a avut o creștere în înălțime neașteptată și rapidă, imediat după ce a băut din acest izvor. Inițial, mulți localnici au atribuit creșterea înălțimii tânărului procesului natural de dezvoltare.

Cu toate acestea, curiozitatea a împins și alți locuitori să testeze apa izvorului. În mod surprinzător, și aceștia au raportat creșteri în înălțime după ce au băut din izvor.

Aceste relatări au stârnit curiozitatea în rândul comunității și au atras atenția cercetătorilor și turiștilor, dornici să înțeleagă mai bine acest fenomen neobișnuit.

În prezent, în timp ce unii oameni de știință sunt sceptici și atribuie rapoartele efectului placebo sau altor factori, legenda izvorului continuă să crească și să atragă vizitatori.

În contextul turistic, fenomenul izvorului din Runc adaugă o notă de mister și farmec zonei, care este deja cunoscută pentru frumusețea naturală a Munților Apuseni. Localnicii și vizitatorii sunt fascinați de posibilitatea ca apa izvorului să aibă proprietăți speciale, transformând locul într-un punct de interes turistic și de cercetare.

 

Ce ar conține apa ”miraculoasă”?

Multe persoane vin de departe pentru a experimenta efectele miraculoase ale apei. Chiar dacă nu există dovezi științifice care să susțină această legendă, entuziasmul și mărturiile celor care au băut din izvor continuă să atragă vizitatori.

Din punct de vedere medical, experții sugerează că mineralele din apa izvorului ar putea avea efecte benefice asupra sănătății, ceea ce ar putea explica unele dintre experiențele pozitive ale vizitatorilor.

Cu toate acestea, un medic din Cluj, după ce a testat apa izvorului, le-a spus localnicilor că aceasta este „extraordinară”. Mai mult, se pare că plantele irigate cu această apă arată o creștere îmbunătățită, un fenomen care a atras curiozitatea și interesul comunității științifice și a amatorilor de fenomene neobișnuite.

Medicul a oferit o explicație fascinantă, susținând că proprietățile apei de la Runc sunt similare cu cele ale unui dispozitiv radionic, determinând o creștere vizibil mai rapidă a plantelor atunci când sunt udate cu aceasta, potrivit alba24.ro.

În concluzie, pe lângă legendele sale, izvorul și Cheile Runcului oferă un peisaj natural impresionant, cu trasee de drumeție și oportunități de escaladă, făcând zona o destinație populară pentru turiști și iubitori ai naturii.

 

Sursa – playtech.ro