Care este oraşul din Europa care a câştigat inima turiştilor din întreaga lume?

De Jurnalul Național Actuale Externe Turism 196 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
Printre posibilele destinații turistice, conform unor site-uri specializate, se vorbește din ce în ce mai mult despre oraşul din Europa care a câştigat inima turiştilor din întreaga lume, iar conform platformelor de rezervări, din ce în ce mai mulţi vin aici, fiind de alftel un loc de poveste.

Care este oraşul din Europa care a câştigat inima turiştilor din întreaga lume

Dacă v-ați gândit vreodată să vizitați Elveția, sunt șanse mari să fi auzit de locuri precum Zurich sau Geneva. Dar există această bijuterie de oraș numit Basel, care așteaptă în liniște călătorii curioși ca tine.

Oraşul Basel este situat chiar la punctul de întâlnire dintre Elveția, aflată pe lista cu cele mai mici țări din lume, Germania și Franța, și nu este doar un alt oraș, ci o experiență. Cu amestecul său bogat de artă, istorie și cultură, este ca și cum te-ai scufunda într-o carte în care fiecare pagină spune o poveste diferită.

Nu trebuie să fiți un expert în călătorii sau un istoric pentru a vă bucura de Basel, oraşul din Europa care a câştigat inima turiştilor din întreaga lume,. Dacă nu știai, în Elveția, în fiecare an, are loc unul din  cele mai ieftine târguri de Crăciun din Europa.

Basel ar trebui să se afle pe lista de vizitat

În contextul turistic, Basel se remarcă nu doar ca oraș, ci și ca experiență, fiind locul în care pulsul modern al Elveției, cea mai sigură țară din lume pentru vacanțe, se întâlnește cu tradițiile vechi de secole. Cu râul Rin traversând orașul, Basel se mândrește cu un amestec eclectic de galerii de artă, repere istorice și delicii culinare.

Este un oraș în care fiecare stradă are o poveste, fiecare piață răsună de muzică, iar fiecare clădire este o mărturie a istoriei sale bogate. De la scena sa artistică de renume mondial la piețele sale de alimente pline de viață, Basel promite o călătorie îmbucurătoare și memorabilă.

Oraşul din Europa care a câştigat inima turiştilor din întreaga lume, este un loc de poveste

Pentru cel care ajunge pentru prima dată în acest oraș european, este locul în care vechiul întâlnește noul, iar fiecare colț spune o poveste. Fie că sunteți pasionați de artă, istorie, mâncare sau pur și simplu explorați, Basel are ceva pentru fiecare, un oraș în care arta prinde viață.

Oraşul din Europa care a câştigat inima turiştilor din întreaga lume. Din ce în ce mai mulţi vin aici, e un loc de poveste

Nu trebuie să fii într-un muzeu pentru a o vedea, deși există o mulțime. Este suficient să te plimbi și vei găsi artă în fiecare colț. Picturile murale însuflețesc clădirile, sculpturile stau în spațiile publice și, uneori, s-ar putea chiar să găsești artiști la lucru, creând ceva nou chiar sub ochii tăi.

Spre exemplu, un loc plin de poveste este Muzeul Kunst, de altfel o vizită obligatorie. Iar dacă vizitezi oraşul din Europa care a câştigat inima turiştilor din întreaga lume în timpul Târgului Art Basel, te așteaptă o surpriză. Este momentul în care întregul oraș se transformă într-un mare spectacol de artă, cu creatori și iubitori de artă veniți din toată lumea.

Carnavalul din Basel este o atracție anuală pentru turiști

Între 19 și 21 februarie, mini-metropola de pe Rin se află în stare de urgență. Este momentul în care cel mai mare carnaval din Elveția este sărbătorit într-un mod extrem de creativ. Spectacolul, care din 2017 a fost înscris în patrimoniul mondial UNESCO, este caracterizat de instrumente unice și de o bogăție de idei, spirit și bucurie de a trăi.

Oraşul din Europa care a câştigat inima turiştilor din întreaga lume. Din ce în ce mai mulţi vin aici, e un loc de poveste

Toate formațiile tradiționale participă la această paradă, clișeele și muzicienii Guggen defilează pe străzi. Tobele și fluierele sunt o marcă înregistrată, la fel ca și „Blaggedde”, un fel de broșă care este reproiectată în fiecare an, așadar încă un motiv să vizitezi Basel.

Un oraș cosmopolit cu un amestec de limbi

Unul dintre primele lucruri pe care le veți observa în Basel este amestecul de limbi străine, în care se întâlnesc germana, franceza și, uneori, italiana. Fiind aproape de granițele Franței și Germaniei, Basel este un loc plin de culturi, iar acest lucru este cel mai evident în limbile vorbite.

Așa că, vei auzi acest amestec de limbi în timp ce te plimbi pe străzi, la cumpărături în piețele locale sau să iei masa la restaurant, este doar un alt motiv pentru care Basel se remarcă ca o destinație care trebuie vizitată.

Oraşul din Europa e un loc de poveste

Și dacă e să vorbim de prețuri, potrivit datelor platformelor de rezervări turistice, în Elveția, unde se află și cel mai scump oraș de trăit, Zurich, a crescut și nnumărul rezervărilor făcute de români în Basel, cu 27,5% față de anul trecut, în timp ce numărul călătorilor a crescut și mai mult, cu 37%.

Interesul sporit poate fi atribuit în parte și scăderii prețurilor, cunoscut fiind faptul că Elveția nu este, totuși, o destinație iefitnă. Conform touroperatorilor, prețurile au scăzut, astfel că biletele costă cu 12% mai puțin decât anul trecut, cu o medie de 112 euro pentru călătorii dus-întors.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,