Care este prognoza meteo ANM, pentru perioada 21 iunie-22 iulie, în România?

De Jurnalul Național Actuale Meteo 96 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

ANM a publicat prognoza meteo pentru intervalul 21 iunie-22 iulie, în care se arată că vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în următoarele patru săptămâni şi informază cu cât vor crește temperaturile.

Prognoza meteo pentru 21 iunie-22 iulie

În această prognoză este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații în următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 21 iunie – 1 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în
regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în sud-vestul țării, dar și deficitare în regiunile nordice, estice, sud-estice și local în cele
centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, potrivit ANM.

Săptămâna 01.07.2024 – 08.07.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-estice.

Săptămâna 15.07.2024 – 22.07.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor deficitar în regiunile sudice.

Cea mai călduroasă zi din ultimii 65 de ani

ANM a emis coduri portocalii și galbene de caniculă pentru mai multe zone din țară. Avertizările rămân în vigoare și vineri, 21 iunie, zonele cele mai afectate fiind Banatul, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei dar și sudul Transilvaniei.

Meteorologii au transmis că 20 iunie 2024 a fost cea mai caldă zi din ultimii 65 de ani din țara noastră, cu temperaturi de 40 de grade Celsius la umbră.

După orele prânzului cele mai mari temperaturi au fost înregistrate în București, Buzău și Giurgiu, 41 de grade Celsius, în timp ce în alte zone precum Brăila, Călărași, Tulcea sau Râmnicu Vâlcea, temperatura resimțită a fost de 40 de grade, potrivit meteorologilor.

CNAIR, noi restricţii pentru maşinile de mare tonaj

În contextul meteo, CNAIR anunţă că, în perioada 21-24.06.2024, în intervalul orar 10:00 -20:00, se vor institui restricții de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din cauza temperaturilor extreme, pentru autovehiculele cu masa autorizată mai mare de 7,5 tone.

În data de 21.06.2024, intervalul orar 10:00 – 20:00, restricţiile se vor institui pentru sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale, din judeţele: Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt, Timiş, Caraş-Severin, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: