Care este Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni?

De Jurnalul Național Actuale Meteo 107 citiri
6 min citire
Vremea continuă să fie schimbătoare în România. După aceste zile reci, cu vânt și precipitații, chiar și ninsori, vine un val de căldură. Temperaturile cresc în mod considerabil, în unele zone ajungând aproape de 30 de grade celsius. Meteorologii au emis prognoza meteo actualizată pentru următoarea perioadă.

Când se încălzește vremea în România?

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în intervalul 25 martie – 7 aprilie 2024, temperaturile vor depăși chiar și 25 de grade Celsius, în unele zone ajungând chiar și aproape de 30 de grade.

În plus, specialiștii au informat că, începând cu jumătatea acestei săptămâni, temperaturile vor crește semnificativ și vor atinge valori mult prea mari pentru această perioadă. Toate acestea se vor produce din cauza unui val de aer tropical, care ajunge și la noi în țară.

Totuși, în zona de vest sunt așteptate și câteva ploi și descărcări electrice, precum și un vânt foarte puternic în zonele de munte.

Astfel, „De la mijlocul acestei săptămâni vremea se va încãlzi semnificativ, iar valorile termice se vor situa peste normele acestei perioade. Un transport de aer tropical va influența spațiul geografic al țării noaste, astfel temperaturile maxime pot depăși 25…27 grade Celsius în ultimele zile din martie dar și la începutul lunii aprilie.

De joi, 28 martie, în jumãtatea de vest a teritoriului vor fi înnorãri temporar accentuate şi averse însoţite de descãrcãri electrice.

În acest interval vântul va sufla cu intensificãri la munte, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar şi în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în Banat, Transilvania şi Moldova”, spun specialiștii de la ANM.

Cum va fi vremea în fiecare regiune?

În prima parte a săptămânii, în Muntenia vor fi temperaturi apropiate de cele normale, cu valori maxime de 13-17 grade și valori minime de 0-5 grade, cu brumă posibilă în nordul țării. Începând cu 28 martie, vremea se va încălzi încet. În weekend, pot fi așteptate temperaturi de până la 20–25 de grade Celsius. De asemenea, vor avea loc ploi locale.

În primele zile ale intervalului, în Oltenia vor fi ușoare variații ale temperaturii, cu temperaturi maxime de 14-17 grade și minime de 2-5 grade. Excepția are loc în noaptea de 25/26 martie, când va fi în general mai frig; în nordul zonei, se poate ajunge chiar la temperaturi negative și poate fi brumă.

Cu toate acestea, de la 28 martie, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ. Temperaturile vor fi de 20-24 de grade ziua și 6-10 grade noaptea. În perioada 27-28 martie, va ploua local în toată Oltenia, iar la munte vor avea loc precipitații locale.

În ultima săptămână din martie, vremea în Banat se va încălzi, iar temperaturile se vor apropia de cele de vară în cea mai mare parte a intervalului. Temperatura maximă medie va fi de 17-20 de grade Celsius între 26 și 28 martie, cu maxime de 23-25 de grade Celsius în zilele cele mai calde (30 și 31 martie).

După o noapte rece (25/26 martie), când temperaturile scad până la 0 grade Celsius și sunt condiții de brumă, va fi o încălzire semnificativă, cu temperaturi nocturne de 6-9 grade Celsius. În jurul datei de 28 martie, vor exista mai multe blocaje.. Vor fi în principal ploaie, uneori cu descărcări electrice.

În perioada 25-31 martie, în Moldova, temperaturile vor fi de 13-16 grade Celsius, cu temperaturi minime de 0-3 grade Celsius, iar în nordul țării va fi brumeală. După 28 martie, temperaturile maxime vor fi de 20-23 de grade în timpul zilei și de 5-8 grade în timpul nopții. Se anticipează ploaie locală pe 28 martie, când sunt prevăzute averse și descărcări electrice izolate.

În primele zile, vremea în Dobrogea va fi puțin mai rece decât în restul țării. Temperaturile vor varia ușor, cu valori maxime de 12-16 grade și valori minime de 3-5 grade. Cu toate acestea, din 29 martie, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ. Temperaturile maxime vor fi de 18-22 de grade ziua (ușor mai mici pe litoral) și 6-10 grade noaptea.

După evenimentul ploios din 25 martie, probabilitatea de ploaie va fi relativ mică. În jurul datei de 28 martie, vor fi posibile descărcări electrice și ploi slabe.

În primele zile, în Transilvania, temperaturile vor fi între -3 și 0 grade Celsius, cu maxime de 11-14 grade Celsius. Condițiile de precipitare locale au loc noaptea. Începând cu 28 martie, vremea se va încălzi considerabil.

În concluzie, vor fi temperaturi cu mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului, cu maxime de 20-23 de grade Celsius și minime de 3-7 grade Celsius. În jurul datei de 28 martie, va ploua local, în principal cu averse și ocazional cu electricitate.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,