Care este stațiunea de pe litoralul românesc care a detronat Mamaia?

De Jurnalul Național Actuale Turism 202 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
Se apropie sezonul cald și deja ne facem planuri pentru vacanța de vară. Dacă vrei să mergi pe litoralul românesc, dar nu știi ce stațiune să alegi, află care este prima staţiune  în preferințele turiștilor. Care a detronat chiar și renumite staţiune Mamaia, toată lumea merge aici.

Stațiunea preferată a turiștilor

În preferinţele românilor, până acum, Mamaia se număra printre stațiunile turistice preferate ale românilor. Majoritatea optau pentru această destinație, deși era una dintre cele mai scumpe din toate punctele de vedere. Se pare, însă, că preferințele sunt cu totul altele acum.

Mulți turiști s-au reorientat anul acesta și au renunțat la luxul din Mamaia Nord. O stațiune, considerată de mulți destinată celor de vârsta a doua, este acum favorita tinerilor. Prețurile mai mici, modernizarea și lărgirea plajei cu cel mai fin nimic îi atrag acum și pe cei mai petrecăreți.

Turismul de litoral a cunoscut o ascensiune semnificativă în perioada octombrie 2023 – martie 2024, înregistrând o impresionantă creștere de 27% a rezervărilor pentru vacanțele la mare planificate pentru vara anului 2024.

Concret, este remarcabil faptul că stațiunea Eforie Nord a reușit să se impună ca destinație principală pentru vacanța estivală, detronând astfel Mamaia, care a dominat timp de ani de zile toate topurile. Plaja iese în evidență prin dimensiunile semnificative, respectiv 23 de hectare după noile modificări, dar și nisipul, despre care se spune că este cel mai fin.

Din datele rezervărilor efectuate până în prezent, stațiunile de pe litoralul românesc cele mai căutate sunt Eforie Nord, care ocupă prima poziție, și Mamaia, care se clasează pe locul secund. Pe locul al treilea în top se află stațiunea Neptun-Olimp.

Prețuri avantajoase la Eforie Nord

Cu doar o lună înainte de deschiderea oficială a sezonului estival, hotelierii se mobilizează pentru a atrage turiștii și a-i determina să își facă rezervări din timp. Pentru a stimula acest lucru, se oferă reduceri semnificative, ajungând până la 40% pentru cei care își planifică vacanța în iulie sau august.

Până în prezent, aproape un sfert din pachetele de vacanță au fost achiziționate de turiști atât din România, cât și din străinătate. Este o dovadă că litoralul țării noastre se bucură de mare popularitate și în rândul turiștilor străini.

Concret, tarifele pentru cazare variază în funcție de perioadă și facilități oferite. Un sejur de cinci nopți în iulie la un hotel all inclusive de patru stele poate porni de la 2.500 de lei de persoană, în timp ce în august tarifele cresc cu 1.000 de lei. Pentru cei care optează pentru un hotel de trei stele din Eforie Sud, cea mai accesibilă vacanță costă 400 de lei de persoană pentru cinci zile.

în plus, şi durata medie a sejurului a crescut anul acesta de la patru nopți la cinci sau șase nopți, semn că turiștii își doresc să se bucure de mai mult timp pe litoralul românesc și să exploreze cât mai multe dintre atracțiile oferite de această zonă.

Se redeschide un hotel celebru în Eforie Nord

În contextul organizatoric, Ana Hotels Group a anunțat redeschiderea Hotelului Europa din Eforie Nord pe data de 16 aprilie. Investiția totală este de peste 14 milioane de euro și patronii speră că vor reuși să îi atragă pe turiști în locația lor de lux.

Modernizarea hotelului s-a desfășurat pe o perioadă de șase luni și a inclus lucrări de tâmplărie a clădirii și de refacere a balcoanelor, înlocuirea echipamentelor, reamenajarea camerelor și îmbunătățirea parțială a centrului medical spa. Locația este una exclusivistă, care în trecut ocupa un loc important în rândul celor mai alese spații de cazare.

În afirmaţiile sale, „Lucrările au început în luna octombrie 2023 şi s-au desfăşurat într-un ritm excepţional, punându-se accent pe eficienţă şi calitate. Este cel mai amplu proiect de modernizare a hotelului în cei peste 20 de ani ai săi, sub brandul «Ana Hotels».

Peste 25.000 de metri pătraţi au fost renovaţi în doar şase luni, marcând un record în ceea ce priveşte rapiditatea şi performanţele acestui proces”, a declarat George Copos, Preşedintele-Director General Ana Hotels.

Sursa – playtech.ro