Care este ţara care ridică vizele pentru români?

În prezent, Kazahstanul ridică vizele pentru români şi pentru alte 56 de ţări, care vor dori să viziteze această ţară. Se va putea intra doar cu test PCR negativ. Iar agenţiile de turism pregătesc deja pachete de vacanţă, care ar putea costa sub 1.000 de euro.

Astfel, „În special, călătoria de intrare/tranzit către/prin teritoriul Republicii Kazahstan prin aeroporturi internaționale este permisă pentru cetățenii țărilor cu regim fără viză (57 de state), inclusiv România”, anunţă Ambasada Kazahstanului la Bucureşti.

De acum cetățenii României care au un test PCR negativ (valabil 72 de ore) pot călători în Kazahstan până la 30 de zile fără autorizații suplimentare și fără eliberarea vizei.

Iar testul PCR negativ pentru intrarea în țară este necesar atât pentru cetățenii României, cât și pentru cetățenii Republicii Kazahstan.

În contextul sanitar-turistic, „De anul acesta, începând cu 7 februarie, în Kazahstan se poate călători fără viză, este suficient testul PCR efectuat cu maximum 72 de ore înaine, ceea ce este o condiţie pe care foarte multe ţări o introduc pentru acces. Deci nimic surprinzător aici. Vestea bună este aceea că nu mai este necesară obţinerea unei vize în prealabil pentru a călători în Kazahstan. 57 de ţări intră de altfel în această relaxare a procedurii de viză şi România este inclusă între ele. Mai ales că, în acest an, România şi Republica Kazahstan sărbătoresc 30 de ani de relaţii diplomatice”, a declarat pentru Ziare.com Corina Martin, consul onorific al Kazakhstanului la Constanţa.

În plus, aceasta spune că vor fi mai multe evenimente care vor marca celebrarea celor 30 de ani de relaţii între România şi Kazahstan.

De altfel, în vara acestui an, mai multe grupuri de turiști kazahi vor sosi în România.

Concret, pe 17 martie 2022, la Constanţa, va fi organizată o masă rotundă, cu interes de afaceri, în preambulul Filmului Kazah, la care vor participa şi agenţii de turism, pentru a dechide circuitele între România şi Kazahstan.

În opinia sa, „Primul grup de la Constanţa în Kazahstan va fi în aprilie sau mai, iar primii turişti kazahi în vara aceasta, pe litoral şi la Constanţa”, a mai spus consulul onorific al Kazahstanului la Constanţa.

Din punct de vedere financiar, este foarte probabil ca tarifele pentru cazare şi bilet de avion în această destinaţie să se ieftinească, după ce ţara a fost afectată de revoltele din luna ianuarie 2022. Astfel, un pachet de vacanţă de o săptămână în Kazahstan ar putea costa sub 1.000 de euro, însă preţul final nu a fost stabilit. Compania aeriană cu care vor fi operate zborurile este Turkish Airlines.

Ce se poate vizita în Kazahstan?

 

În această ţară, turiştii români pot vizita Almaty (Almatî), vechea capitală a Kazahstanului, un oraș de munte cu circa 2 milioane de locuitori, cea mai mare populație al republicii din Asia Centrală, și o multitudine de obiective turistice. Unul dintre ele este la Sanctuarul vulturilor Sunkar, spectacolul păsărilor aflate pe cale de dispariție.

Un alt loc inedit este Oi Qaragai, unul din resorturile kazahe aflate în apropiere de Almaty, la aproximativ 30 de kilometri. Un prilej de a călări sau a schia prin Munții Tian Shan, sau de a dormi într-o iurtă sau într-o căsuță suspendată. Oi Qaragai este un resort kazah întins pe 100 de hectare, în Munții Tian Shan.

În plus, canionul Charyn este un alt loc fabulos cu care Kazahstanul se mândreşte. Canionul Charyn se întinde pe 154 de kilometri de-a lungul râului cu același nume şi se află la 195 km est de Almaty, lângă granița chineză.

De asemenea, în acest sezon turiştii pot merge la schi la Shymbulak, cea mai mare stațiune de schi din Asia Centrală, amenajată de la 2.260 de metri până la o altitudine de 3.200 de metri.

Totodată, turiştii pot vizita și Lacul Issyk, creat în urma unui cutremur.

 

Sursa: Ziare.com
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata