Care sunt avantajele și dezavantajele viscozei?

De Jurnalul Național Actuale Fashion 165 citiri
5 min citire
În industria modei, vom examina atât avantajele, cât și dezavantajele viscozei şi vom afla de ce este un material minunat pentru zilele toride, vom descrie hainele care sunt cel mai frecvent fabricate din viscoză și vom prezenta câteva propuneri de stilizări folosind acest material.

Avantajele viscozei

Viscoza are multe avantaje care contribuie la popularitatea sa ca material de vară. În primul rând, este un material permeabil, care permite circulația liberă a aerului, oferind o senzație de prospețime chiar și în cele mai fierbinți zile.

Practic, viscoza are o structură ușoară, ceea ce face ca hainele fabricate din acest material să fie confortabile și să nu restricționeze mișcările. În plus, viscoza este moale și plăcută la atingere, ceea ce face ca purtarea ei pe piele să fie foarte confortabilă.

Dezavantajele viscozei

În ciuda numeroaselor sale avantaje, viscoza are și câteva dezavantaje care ar trebui luate în considerare. Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale viscozei este tendința sa de a se înmuia și de a se micșora în contact cu apa. De aceea, necesită o îngrijire specială și adesea trebuie spălată într-un ciclu delicat sau manual.

În plus, viscoza este, de asemenea, predispusă la pierderea formei și la pilling, adică formarea de ghemotoace pe suprafața țesăturii. Prin urmare, este important să acordați atenție calității viscozei și să alegeți produse fabricate din materiale de înaltă calitate.

Viscoza – materialul ideal pentru zilele calde

La întrebarea, De ce este atât de populară viscoza ca material de vară? În primul rând, datorită proprietăților sale de termoregulare. Viscoza are capacitatea de a absorbi umiditatea, ceea ce face ca pielea să rămână uscată chiar și în zilele toride. În plus, acest material se usucă rapid, ceea ce este extrem de practic în zilele fierbinți.

Viscoza este de asemenea rezistentă la radiațiile UV, protejând pielea împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui. Datorită acestor proprietăți, viscoza este o alegere excelentă pentru rochii de vară, fuste, pantaloni, cămăși și bluze.

Iar, hainele cel mai frecvent produse din viscoză sunt rochiile lejere de diferite lungimi. Datorită ușurinței și aerisirii sale, viscoza este perfectă pentru rochii maxi, rochii midi și mini. Acestea pot avea diferite croieli – de la cele largi și oversized, la modele mai mulate.

Totodată, viscoza este, de asemenea, foarte potrivită pentru pantaloni, mai ales pentru pantaloni largi și ușori cu un croi lejer, care asigură confortul și libertatea de mișcare în zilele fierbinți. Cămășile din viscoză sunt, de asemenea, populare, datorită aerisirii și delicateții lor. Acestea pot avea atât o croială largă, de tip oversized, cât și croiuri mai mulate.

Ca propuneri de stilizare cu haine din viscoză:

Rochie de vară maxi din viscoză cu model floral. Asociaz-o cu sandale pe toc plat și adaugă o geantă de paie. Aceasta este ținuta ideală pentru plajă sau o plimbare prin orașul de vară.
Pantaloni lejeri din viscoză, cu dungi, împreună cu un top monochrom pe bretele. Adaugă sandale cu detalii decorative și o pălărie de paie mare. O astfel de ținută va fi perfectă pentru un picnic de vară sau o întâlnire cu prietenii.
Cămașă din viscoză cu un model delicat. Asociaz-o cu pantaloni scurți din denim și teniși albi. Adaugă ochelari de soare și o curea împletită. Aceasta este o ținută casual, potrivită pentru o cafea de vară în oraș.

Aşadar, viscoza este un material excelent pentru vară datorită proprietăților sale de respirabilitate, ușurință și confort. Deși are unele dezavantaje, precum tendința de a se înmuia și de a se micșora, beneficiile pe care le oferă depășesc aceste inconveniente. Hainele făcute din viscoză, cum ar fi rochiile, pantalonii și cămășile, sunt populare pentru răcoarea și confortul lor.

Propunerile de stilizare cu viscoză permit crearea unor ținute de vară elegante și confortabile pentru diverse ocazii. De aceea, merită să iei în considerare adăugarea câtorva piese din viscoză în garderoba ta de vară și să te bucuri de prospețime în zilele toride.

Sursa – www.capital.ro

TAGGED: ,