Care sunt cauzele pentru care iti intarzie menstruatia

0 479

Atat pentru doamn, cat si pentru domni, menstruatia nu mai este un subiect tabu in linii mari. Cu totii stim ca aceasta perioada din viata noastra este extrem de importanta pentru organismul unei femei si ca, pe durata acesteia, corpul trece in mod inevitabil printr-o serie de transformari mai mult sau mai putin evidente.

Daca in mod spontan sesizezi aparitia unei stari de anxietate, depresie, iriscabilitate, prezenta unor dureri de cap, spate si abdomen, instalarea unor stari de greata, de foame acuta sau chiar si prezenta acneei, toate aceste simptome pot face parte din sfera acestei afectiuni. Multe dintre femei preintampina cel putin unul dintre aceste simptome pe parcursul menstruatiei sau in perioada premenstruala, insa ele pot fi combatute intr-un mod eficient sau ameliorate. Acneea este unul dintre cele mai frecvente, iar prezenta cosurilor poate fi eficient mascata. Utilizeaza o baza de machiaj profesionala care te va ajuta sa-ti asccunzi imperfectiunile, oferindu-ti un machiaj impecabil pe durata intregii zile.

Exista totusi si situatii in care aceste simptome nu se datoreaza menstruatiei. Daca nu ai menstruatia regulata, ar trebui sa mai astepti cateva zile ca sa te convingi ca nu aceasta e cauza principala a disconfortului. Unele persoane pot avea unul sau mai multe dintre aceste simptome inca din adolescenta si de la instalarea primei menstruatii, in timp ce altele se pot confrunta cu ele pe parcurs.

Care sunt cauzele pentru care iti intarzie menstruatia

Daca detii deja un calendar al ciclului menstrual, ceea ce e recomandat de altfel, si daca observi ca au trecut cateva zile de la termenul normal, nu strica sa-ti pui anumite intrebari, insa nu e intotdeauna un motiv de ingrijorare. Calendarul menstrual te poate ajuta si sa-ti stabilesti nu doar momentul menstruatiei, cat si perioada in care poti avea ovulatie si in care poti ramane insarcinata sau sa previi aparitia unei sarcini nedorite. Multe metode contraceptive nu sunt 100% sigure, insa in acelasi timp ele pot fi si cauza pentru care au loc intarzieri ale menstruatiei. Astfel, daca ei anumite medicamente prescrise de catre doctorii specialisti sau ai apelat la anumite proceduri pentru prevenirea sarcinilor neplacute, intereseaza-te daca nu cumva ele sunt cauza intarzierilor menstruale. Astfel, prin intermediul acestora poti intarzia in mod voit sau invoit acea perioada din luna. Afla cum poti amana menstruatia din materialele de specialitate sau de la medicul ginecolog, precum si riscurile care le presupune tot acest proces.

Un alt motiv major care poate duce la intarzierea menstruatiei este si stresul, dar si oboseala acuta. Deseori ne programam activitati peste puteri sau avem un program suprasolicitat care se poate resimti la un moment dat. Nu-ti neglija corpul si perioadele de odihna si incearca sa gasesti noi metode de relaxare si de combatere a stresului.

Cea mai frecventa cauza a intarzierii menstruale ramane, desigur, aparitia unei sarcini. Un test de sarcina iti poate confirma sau infirma banuielile, insa deseori o sarcina poate deveni vizibila la mult timp dupa perioada obisnuita a instalarii menstruatiei. De aceea, un control la medicul ginecolog iti poate oferi informatii mai precise privind acest lucru si poate detecta inclusiv o sarcina intrauterina ce poate influenta rezultatele testului de sarcina.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x