Care sunt cele 10 tichete sociale care se dau de Crăciun pentru pensionari

De Jurnalul Național Actuale Bani 212 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Primăria  din Braşov sare în sprijinul pensionarilor nevoiași și le oferă un ajutor important de Crăciun. Este vorba despre 10 tichete sociale, pe care aceștia le vor putea folosi la cumpărături. Care sunt cei ce se vor bucura de acestea la final de an.

Ajutor de Crăciun pentru pensionari

Vești bune pentru unii vârstnici cu probleme financiare din România, în prag de sărbători. În Brașov, persoanele în vârstă cu venituri reduse au șansa de a primi tichete valorice în valoare de 200 de lei, în cadrul Campaniei „Dar din suflet pentru seniori” organizată de Direcția de Asistență Socială.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, primăria oferă acest sprijin financiar sub formă de tichete sociale, în valore de 200 de lei, destinat vârstnicilor din Brașov care îndeplinesc următoarele condiții cumulate.

-au domiciliul stabil în municipiul Brașov;
-au venituri de până la 1700 lei/lună;
-au vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data de 31 decembrie 2023 inclusiv;
-nu au datorii față de bugetul local.

În acest sens, viceprimarul din Brașov a anunțat că au pregătit 6000 de tichete sociale, care vor ajunge curând la pensionarii cu o situație financiară precară. Tichetele sunt în valoare de 200 de lei, reprezentând 10 bonuri de câte 20 de lei fiecare și pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare.

În afirmaţiile sale, „Am pregătit peste 6.000 de tichete valorice care să le aducă un mic ajutor bunicilor brașoveni. Cei care au beneficiat cu ocazia sărbătorilor de Paște de aceste tichete sociale nu mai trebuie să depună nici o cerere.

Sunt suficiente, actul de identitate și cuponul de pensie în original pentru a ridica tichetele”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu, scrie newsbv.ro.

Tichete sociale pentru familiile nevoiașe

În plus, şi primăria Slatina a demarat, începând cu data de 13 decembrie 2023, distribuirea tichetelor sociale de Crăciun destinate persoanelor probleme. Mai exact, este vorba despre oltenii cu handicap grav/accentuat/mediu și pensionarilor/beneficiarilor de indemnizații conform legilor speciale, cu un venit lunar net de cel mult 1.200 lei.

Concret, aceste tichete, în valoare totală de 150 de lei per beneficiar, sunt acordate în urma depunerii unei cereri în perioada 2-31 octombrie. Ele vor putea fi folosite doar pentru anumite cumpărături precum produse alimentare, articole de curățenie și igienă personală sau a locuinței, produse farmaceutice, îmbrăcăminte și încălțăminte, tichetele pot fi utilizate la 99 de operatori comerciali, cu lista acestora disponibilă pe site-ul Primăriei municipiului Slatina: www.primariaslatina.ro, secțiunea „Informații de interes public”.

În total, au fost depuse 3.784 de cereri la nivelul municipiului, iar 3.727 de persoane vor beneficia efectiv de aceste tichete. Procesul de distribuire se desfășoară prin intermediul serviciilor Poștei Române.

Alimente pentru românii cu probleme financiare

În această perioadă, primăria Cluj-Napoca manifestă solidaritate față de persoanele cu venituri reduse, oferind un sprijin semnificativ pentru a facilita achiziționarea alimentelor de sărbători. Prin intermediul programului de tichete sociale intitulat „Alimente”, municipalitatea pune la dispoziție un ajutor financiar în cuantum de 400 de lei, adresat clujenilor care se confruntă cu situații dificile.

În declarațiile primarului Emil Boc, peste 8.000 de locuitori ai Clujului s-au înregistrat în program și au avut acces la carduri sociale. În comparație cu anul precedent, numărul beneficiarilor a înregistrat o ușoară scădere, trecând de la 9.159 de tichete sociale în 2022 la 8.047 în acest an.

Programul „Alimente” este coordonat de către Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca și reprezintă o inițiativă destinată sprijinirii financiare a clujenilor aflați în dificultate. Pentru a beneficia de aceste tichete sociale, cei interesați au depus cererei, pe care apoi autoritățile le-au aprobat.

Emil Boc a mărturisit că nimeni nu este abandonat de sărbători, motiv pentru care a luat naștere programul de tichete sociale. Clujenii au putut depune cererile până pe 29 noiembrie, iar în zilele următoare vor primi banii, pe care îi vor folosi la cumpărăturile de Crăciun.

Astfel,  „Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. Programul «Alimente» continuă – ajutor de 400 lei/an pentru clujenii cu venituri reduse. Ultima zi de depunere a cererilor pentru 2023: 29 noiembrie”, a spus primarul Emil Boc.

Practic, cei care vor primi cei 400 de lei sunt: persoanele cu handicap grav sau accentuat, pensionari, invalizi, veterani, șomeri înregistrați, beneficiari de ajutor social, victime ale traficului de persoane și victime ale violenței domestice. De altfel, venitul lor lunar este unul redus, motiv pentru care Primăria a decis să vine în sprijinul lor de sărbători.

Sursa – playtech.ro