Care sunt cele mai bune tipuri de implant dentar?

Implanturile detanre sunt o procedură stomatologică de bază cu ajutorul căreia sunt înlocuiți dinții lipsă și dinții deteriorați. Mulți profesioniști din domeniul stomatologiei oferă implanturile drept alternative la procedurile clasice de stomatologie și mai ales la lucrarile mobile.

Datorită ratelor foarte bune de succes pe care le au implanturile dentare, îndepărtarea dinților afectați și înlocuirea lor cu implanturi reprezintă o opțiune demnă de luat în calcul în numeroase situații. În plus, acum este foarte ușor de găsit o clinică stomatologică în care să fie puse astfel de lucrări dentare.

Există mai multe tipuri de implanturi dentare disponibile, fiecare având atribute și utilizări distinctive. Le vom prezenta și noi pe cele mai importante dintre ele.

Implanturi endostale

Acestea sunt tipurile de implanturi dentare care sunt promovate peste tot în prezent. Implanturile endostale sunt implantate chirurgical direct în osul maxilarului. Odată ce implantul a fuzionat cu osul din jur, partea superioară a implantului este descoperită și un atașament specializat este conectat la implant. Dinții artificiali sunt conectați la atașamente.

Implanturile endostale individuale au o multitudine de utilizări în stomatologie, fie individual pentru a susține o singură coroană, fie în combinație cu implanturi suplimentare pentru a oferi suport pentru punțile fixe sau protezele detașabile. Datorită versatilității lor, costul total al fiecărui caz care implică implanturi endostale poate varia foarte mult, în funcție de numărul de implanturi necesare, de câte implanturi sunt plasate în timpul unei singure intervenții chirurgicale, dacă este necesară creșterea osoasă sau grefarea și tipul de restaurare finală folosit.

Implanturi subperiostale

În acest sens se folosește un cadru din titan care se potrivește în alveola dentară. Țesutul care acoperă osul este reflectat chirurgical pentru a permite montarea suportului care poate fi individual sau poate fi sub forma unei punți. O astfel de pune este fixată de os în trei puncte. Țesutul este apoi închis și lăsat să se vindece în jurul său pentru a menține întregul aparat pe loc.

Protezele dentare sunt făcute pentru a se fixa de bonturile care trec prin gingie. Această procedură este adaptată în special pentru pacienții care au maxilarul inferior foarte resorbit, unde există o lipsă de suport osos adecvat pentru implanturile endostale.

Mini implanturi dentare

Miniimplanturile dentare au aceeași structură de tip șurub ca și implanturile endostale. Spre deosebire de variantele de implant convențional, acest tip de implant dentar constă dintr-un șurub dintr-o singură piesă care are mai puțin de 3 mm în diametru și include un capăt în formă de bilă special conceput pentru atașarea protezelor dentare, care iese prin țesutul gingival.

Datorită dimensiunilor lor mai mici, mini-implanturile dentare pot fi utile pentru stabilizarea inferioară a protezelor dentare la pacienții care au o lățime osoasă limitată.

Implanturi dentare din zirconiu

Din anii 1960, implanturile realizate din titan au fost considerate un standard în domeniu datorită ratelor de succes. Dar implanturile de zirconiu apar ca o alternativă la implanturile convenționale de titan datorită biocompatibilității, răspunsului țesuturilor moi și esteticii lor.

Deoarece sunt de culoarea dinților, nu au nicio culoare închisă care se vede prin gingii, ceea ce poate fi un avantaj atunci când sunt folosite pentru a înlocui dinții din față.

Supraproteză cu fixare

Două implanturi sunt plasate în zonele canine ale maxilarului inferior pentru a păstra nivelul osos și pentru a preveni mișcarea protezei inferioare dintr-o parte în alta. Acest lucru face mai ușor să mănânci și să vorbești. Proteza dentară va continua să se sprijine pe gingii și să se potrivească mult ca o proteză convențională în spate.

Numărul de implanturi utilizate depinde de anatomie și de dimensiunea totală a maxilarului. Aceasta este una dintre cele mai versatile tehnici. Implanturile sunt distanțate uniform în os pentru a asigura o restaurare finală. Dacă pacientul s-a săturat să aibă de-a face cu o proteză dentară amovibilă și dorește o restaurare cu senzație mai naturală, implanturile vor rozlava această problemă, oferind dinți similari cu cei naturali, care nu produc disconfort.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata