Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi atunci când vrei să cumperi o mașină second hand?

0 5

Cumpărarea unei mașini second hand se poate dovedi a fi o investiție profitabilă atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Dar pentru a fi complet satisfăcut de alegerea făcută, este necesar să ții cont de niște pași esențiali despre care vom vorbi pe larg în rândurile de mai jos. Iată care sunt aceștia:

Cum să cumperi o mașină second hand de pe urma căreia să profiți din plin?

#1 Studiază cu atenție piața

La fel ca în cazul cumpărării unei locuințe sau a unui alt bun cu o valoare semnificativă, și atunci când urmărești să investești într-o mașină second hand este necesar să studiezi foarte bine piața înainte de a lua o decizie. Pe de altă parte, anunțurile cu mașini uzate apar pe internet de la o zi la alta, ca ciupercile după ploaie, și de aceea, pentru a fi mereu la curent cu toate noutățile este esențial să folosești o platformă cu ajutorul căreia să găsești simplu și rapid toate informațiile de care ai nevoie. Pentru piața românească de mașini second hand, cea mai bună astfel de platformă este CautiMasina.ro, un agregator de anunțuri ce îți oferă acces direct și nerestricționat la toate mașinile second hand, promovate online, în România.

#2 Calculează-ți un buget de investiție cât mai exact

După ce te-ai familiarizat cu ofertele disponibile pe piață la ora actuală, stabilește-ți un buget de investiție pe care să-l respecți cu sfințenie. Este important să faci acest lucru pentru a nu te lăsa dus de val, ajungând în final să iei decizii pripite pe care să le regreți mai târziu. Dacă dispui deja de banii necesari pentru achiziția unui automobil, atunci lucrurile sunt foarte simple deoarece tot ce trebuie să faci este să te încadrezi în suma pe care o ai. Dar dacă nu ai banii și plănuiești să te împrumuți la bancă sau de la un prieten, o regulă de bază pe care trebuie s-o respecți este să nu cheltuiești pe noua ta “jucărie” mai mult de un sfert din venitul total al familiei pe o lună, incluzând în acest calcul nu doar ratele și dobânzile, ci și cheltuielile pentru întreținere, combustibil și costul asigurării auto.

#3 Fii cât mai selectiv

Este pur și simplu imposibil să te decizi asupra unui singur automobil dacă nu știi ce să ceri exact de la noua ta achiziție. Profită de toate funcțiile platformei CautiMasina și nu pierde timpul citind anunțurile care nu corespund cerințelor tale! Pe site-ul CautiMasina poti cauta automobilul preferat în funcție de anul de fabricație, combustibil, marcă și multe alte filtre pe care le alegi după bunul plac. Astfel, profiți la maxim de fiecare secundă din timpul de care dispui. De asemenea, nu uita să ții cont și de preț și dacă tot poți restrânge numărul de opțiuni în funcție de acest criteriu, cel mai bine ar fi să te orientezi către automobilele cu aproximativ 5-10% mai ieftine decât bugetul de care dispui pentru că oricum vor mai fi și alte cheltuieli pe care trebuie să le suporți după achiziția mașinii.

#4 Profită la maxim de fiecare secundă din test drive

Cu siguranță niciunui șofer experimentat nu i-ar trece prin minte să cumpere o mașină fie ea chiar și nouă fără un test drive. Dar important nu este doar ca acest test drive să aibă loc, ci și să fie suficient de bine realizat pentru a avea ocazia să descoperi prin intermediul lui toate eventualele probleme pe care le-ar putea avea mașina care te interesează. De aceea, dacă colaborezi cu un dealer, fără urmă de rușine nu ezita să-i ceri să-ți permită să faci un test drive îndeajuns de lung, sau chiar să-l repeți dacă simți că este necesar.

#5 Înainte de a încerca sa negociezi, verifica dacă ai șanse de reușită

Platforma CautiMasina îți oferă și posibilitatea de a verifica dacă pretul masinii de care ești interesat este unul corect sau nu, comparandu-l cu pretul pietei pentru modelul respectiv. De aceea, este foarte simplu sa afli exact dacă merită sa te angajezi într-o astfel de discuție cu vanzatorul, dar și să stabilești cea mai bună strategie de negociere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x