Care sunt reacțiile românilor, după ce Klaus Iohannis a felicitat naționala României pentru victoria de la EURO 2024?

De Jurnalul Național Actuale Sport Utile 108 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

România a debutat la EURO 2024 cu o victorie istorică, 3-0, împotriva Ucrainei, în Grupa E. Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj imediat după încheierea partidei și a stârnit un val de reacții în rândul românilor. Ce au putut să îi scrie aceștia?

Mesajul postat de Klaus Iohannis pentru naționala României

A fost prima victorie a României după 24 de ani la un Campionat Europea. Pe 20 iunie 2000, ”tricolorii” învingeau Anglia, scor 3-2, la Charleroi, în Belgia, cu Emeric Ienei selecționer. România a spulberat Ucraina, 3-0, prin reușitele semnate de Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș. Datorită acestei victorii, selecționata condusă de Edi Iordănescu a făcut un pas mare pentru calificarea în optimi.

După partidă, Klaus Iohannis, președintele României, a scris un mesaj pe rețelele de socializare în care a felicitat echipa naţională:

Astfel, ”Emoționantă victoria de astăzi a echipei noastre de fotbal în meciul de debut la EURO 2024. Felicitări tricolorilor pentru această realizare și mult succes în continuare! Hai, România!”, a scris liderul de la Cotroceni, pe Facebook.

Au urmat reacții la mesajul lui Klaus Iohannis.

Postarea sa a adunat mii de reacții pe rețeaua de socializare din partea românilor, multe dintre ele fiind ironii.

Astfel, ”Neața, s-a trezit dulceatza?”, a întrebat un internaut.

”Bună dimineața și în pădurea adormită!”, a comentat altcineva.

”Așa tare au strigat oamenii, că v-au trezit, ă?”, l-a întrebat retoric un alt utilizator.

”Merită un Patriot domnu’ Preșe’. Se vede că stau rău cu defensiva”, a scris un alt utilizator, cu referire la echipa Ucrainei.

”Trebuia să vă luați adevărăciunea aia de avion neluxos și să mergeți să vedeți live meciul” / Fugi la somn că e deja târziu pentru matale” / ”Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”, au mai scris internauții.

Elogii în presa spaniolă pentru România

Jurnaliștii spanioli au analizat prestația elevilor lui Edi Iordănescu din meciul împotriva Ucrainei. Ibericii au avut doar cuvinte de laudă, la adresa ”Tricolorilor”.

Astfel, ”România și-a încheiat primul meci la Euro cu o victorie răsunătoare și corectă împotriva unei Ucraine care a dezamăgit la debut. Stanciu, în prima repriza, Marin și Drăguș în a doua, au marcat golurile formatiei Romaniei, care a produs surpriza la Euro.

Echipa ucraineană a avut posesia și a luat inițiativa dar a fost neglijentă și oarecum lentă în circulația balonului, fără a genera un pericol real, împotriva unei Românii foarte eficiente și practice”, au scris jurnaliștii spanioli, potrivit Mundo Deportivo.

De asemenea, selecționerul Ucrainei,  Serghei Rebrov, i-a lăudat pe ”tricolori” după partidă și a numit România o „națiune a fotbalului”.

Programul din grupa României la EURO 2024

17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina 3-0
17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia, Frankfurt
22 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina, Dusseldorf
22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA, Koln
26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart

Sursa – playtech.ro