Cascada din România care a ajuns în presa internațională

De Jurnalul Național Agricultură Construcţii Turism 196 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
O cascadă din România a ajuns în presa internațională. Frumusețile meleagurilor noastre sunt acum în vizorul tuturor din lume. Locul deosebit se află în Harghita și acum face furori în rândul celor îndrăgostiți de diverse peisaje ca-n povești.  Cascadă despre care este vorba o face atât de specială, un fenomen anume cu ajutorul căreia e adusă acum în prim-plan.

Cascada din România care a surprins străinii: ce o face specială?

România cuprinde multe zone impresionant de frumoase care i-au lăsat de pe turiștii curioși cu gurile căscate. Cascada Toplița din Harghita a reușit să ajungă faimoasă și în presa internațională datorită unui fenomen care o face cu atăt de specială în sezonul rece.

În peroiada rece mai exact, temperaturile scăzute au adus la înghețul cascadei cu apă temală, iar acum arată ca-n filme. Un videoclip în care apare aceasta iarna a ajuns în presa internațională.

În opinia sa, „Iarna îmbracă aceea frumoasă rochie de gheață pentru că țurțurii care se formează au acele aspecte de stalactite cu dimensiuni diferite ca și grosime, ca și lungime. La Toplița, fiind foarte-foarte frig, chiar și apa termală îngheață”, a spus un reprezentant al Centrului Turistic Toplița.

Imaginile deosebite au ajuns în văzul tuturor tocmai pentru că este pentru prima dată în ultimii ani când peisajul a înghețat complet.

Astfel, „O cascadă cu apă termală din România a înghețat pentru prima dată în ultimii ani. Cascada Toplița are o înălțime de 10 metri și este recunoscută în țară pentru frumusețea ei”, au scris jurnaliștii BBC.

Cum poți ajunge la ea?

Cascada poate fi admirată și din tren, pentru că se află la aproximativ şapte metri de calea ferată care duce spre Târgu Mureș.

„Cu toate astea, sigur te vei aventura să mergi mai aproape pentru a o privi în detaliu.

Pornește pe drum de la Casa de Cultură pe strada Nicolae Bălcescu, treci podul peste Mureș și cale aferată și urmează exact indicatorul spre stațiunea Bradul. Vei ajunge la o răscruce de drumuri în aproximativ 150 de metri. Aici vei găsi un drum asfaltat și unul neasfaltat, iar mai apoi va trebui să mergi pe cel din urmă. Acesta te va duce la cascadă în doar 200 de metri.

În plus, lângă aceasta mai există alte două izvoare de apă termală, cunoscută de turiști ca: Baile Urmanczy si Banffy. Farmecul aparte ale acestora vine și datorită masivelor muntoase: Muntii Gurghiului, Muntii Calimani si Muntii Giurgeului, dar și a pădurilor de conifere care înconjoară locurile, au scris Jurnalistii BBC,