Cât bicarbonat se pune în carnea de mici, pentru a fi mai gustoși, sfatul experților

De Jurnalul Național Actuale Utile 229 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Indiferent de anotimp, sau moment al unei zile, micii sunt cea mai bună și consistentă mâncare pentru fiecare dintre noi. Dar, pe cât de buni sunt, este importantă și rețeta lor, precum și ceea ce se pune în carnea de mici. Toți știm rețeta, dar te-ai întrebat cât bicarbonat se pune în carnea de mici?

Celebri mici, preparatul tradițional românesc și notorietatea lor

Din ce în ce mai mulți străini, unii dintre ei celebri vloggeri, vin în România pentru a testa preparatele culinare tradiționale românești. Și, cum micii sunt deja celebrii, mulți vin să testeze preparatul și să afle rețetele acestora.

 

Nu sunt multe rețete, majoritatea bazându-se pe amestecul de carne de porc, oaie și vacă, dar ceea ce este important de fapt, este ceea ce se pune în carnea tocată pentru mici, iar aici intervine celebrul ingredient banal, bicarbonatul de sodiu.

Toată lumea știe ce sunt micii, și la fel de bine știu că sunt făcuți din carne tocată și condimente, și sunt de obicei serviți cu mult muștar, pâine și o bere rece. Sunt suculenți, plinuți, delicioși și foarte ușor de preparat.

Dar, la tot amestecul de carne secretul constă și în cantitatea de bicarbonat care se adaugă. Astfel, cât bicarbonat se pune în carnea de mici?

 Fiecare bucătar cu secretul lui

Mititeii sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare românesc, găsit la orice colț de stradă sau în orice restaurant din România. Există deja experți în preparatul și gătitul micilor pe grătar, și fiecare dintre ei are câte un secret.

Dar, deși gustul poate varia de la un expert la altul, există totuși o constantă în prepararea lor, și anume cât bicarbonat se pune în carnea de mici. Bicarbonatul de sodiu este ingredientul secret și majoritatea experților recomandă să nu omiteți acest ingredient.

Scopul bicarbonatului de sodiu este de a face mititeii mai pufoși și, de asemenea, ajută la digestie. Acesta este un lucru cu care vă puteți juca în ceea ce privește cât bicarbonat se pune în carnea de mici.

Sfatul experților despre cât bicarbonat se pune în carnea de mici

Dacă ne referim, în primă fază, la cum se face asta, vă spuem că bicarbonatul de sodiu va trebui amestecat cu puțină apă, sau dacă preferați, cu puțin lapte, iar totul va trebui să se transforme într-o pastă.

După ce aveți pasta gata, va trebui să o amestecați foarte bine cu carnea tocată, indiferent care ar fi combinația acesteia. Iar în ceea ce privește cantitatea, aici sunt mai multe păreri, dar, la modul general, se folosește nu mai mult de o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu la o cană de apă, sau de lapte.

Ingrediente pentru carnea de mici

Cea mai simplă rețetă de mici, și ingredientele necesare:

500 g carne tocată amestec de oaie (grasă) și vită (slabă),
2 căței de usturoi pisat,
1 lingură de boia de ardei dulce,
1 lingură de cimbru uscat,
1 lingură de chimen măcinat,
1 lingură de sare,
1/2 linguriță de piper negru măcinat,
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu,
2 linguri de ulei de măsline,
2 linguri de apă sau lapte.

Modul de preparare

Dacă avem toate ingredientele, extrem de necesare, trecem acum la partea efectivă de preparare a cărnii și finalul, sfârâiala pe grătar. Adăugați toate ingredientele și ¼ de cană de bulion în bolul mixerului dumneavoastră.

Începeți să amestecați folosind cârligul de aluat sau atașamentul cu palete timp de aproximativ 3 minute la temperatură medie scăzută. Pe măsură ce lichidul este absorbit de carne, continuați să adăugați ¼ cană de bulion pe rând până când tot lichidul este absorbit.

Puneți amestecul de carne într-un castron și apăsați-l cu o spatulă pentru a împinge afară orice bule de aer. Acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider peste noapte. Acest lucru permite tuturor ingredientelor să se împrietenească, rezultând cârnați foarte gustoși.

Formați carnea în cârnați mici și lungi și puteți folosi o pungă de lipit, în acest fel veți obține mititei perfecți, toți de aceeași mărime. Puteți, de asemenea, să vă folosiți mâinile pentru a le modela.

 

După ce ați terminat de pregătit, este momentul să-i puneți pe grătar încins, întorcându-i la fiecare 3 minute pe fiecare parte. Trebuie să vă asigurați că grătarul nu este foarte fierbinte, deoarece se vor arde la exterior și vor ajunge cruzi la mijloc. Dacă focul este prea mic, se vor usca. Iar finaul este că se servesc cu muștar și cartofi prăjiți, după preferință.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,