Cât câștigă un farmacist în România.

0 127

Un farmacist cu experiența de până în cinci ani câștigă, în medie, 2.669 de lei net, adică bani în mână, iar în pachetul de beneficii mai intră și tichetele de masă, asigurare medicala privată și cursuri de training.

Dacă facem un top al salariilor farmaciștilor din România, pe locul al doilea, după București, se află Constanța, unde se câștigă, în medie, 2.603 lei net pe lună. Județele din centrul țării, precum Brașov și Sibiu, se plasează și ele bine în topul salariilor, farmaciștii fiind plătiți, în medie, cu 2.527 de lei pe lună.

Urmează Clujul, unde marile lanțuri de farmacii oferă salarii medii nete de 2.514 lei. Ceva mai mici sunt salariile din Oltenia, unde media veniturilor lunare este 2.486 de lei net, precum și cele din nord-estul țării. La Iași, de exemplu, farmaciștii primesc salarii de 2.476 de lei net. Pe ultimele locuri în top sunt județele din zona de est a țării, unde farmaciștii au salarii, în medie, de 2.362 de lei net.

Cele mai mici salarii sunt în Muntenia, unde farmaciștii câștigă 2.165 de lei, cu aproximativ 20% mai puțin decât în București.
Nu oricine poate deveni însă farmacist. Marile lanțuri de farmacii care se extind în toată țara cer studii superioare finalizate în domeniu, certificat eliberat de Colegiul Farmaciștilor, dar și etică profesională.

„Lanțurile de farmacii se extind într-atât de repede încât în acest moment există un deficit de farmaciști în piață. Din păcate, este unul dintre joburile pentru care este destul de complicat să faci reconversie profesională, motiv pentru care lupta pentru candidații din piață este destul de mare. În plus, tot mai mulți farmaciști aleg să își deschidă propria farmacie, adâncind și mai mult deficitul de candidați pentru marile lanțuri”, a declarat Bogdan Badea, directorul executiv al eJobs România.

În Germania, un farmacist primește lunar, în medie, 3.000 de euro bani în mână, în vreme ce în Marea Britanie leafă ajunge chiar și la echivalentul a 4.000 de euro. În Italia, salariile din domeniu sunt de 3.000 de euro. În Spania, salariile farmaciștilor pornesc de la 1.700 de euro net și pot ajunge la 3.000 de euro. În Suedia, un farmacist poate câștiga lunar de la 2.400 de euro net pe lună.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x