Cât costă o asigurare de sănătate privată în 2020?

Accesul la servicii medicale de calitate devine o prioritate pentru tot mai mulți români, studiile de piață demonstrând că aceștia sunt dispuși să investească sume mai mari pentru a beneficia de diagnosticare corectă și tratament corespunzător. Creșterea nivelului de trai pentru o parte semnificativă a populației corelată cu realitățile socio-economice din ultimii ani au permis dezvoltarea unui sector privat puternic de servicii medicale.

Prin intermediul unei polițe de asigurare medicală privată MediHelp tot mai multe persoane își permit accesarea serviciilor moderne de diagnosticare și tratament medical, evitând timpul ridicat de așteptare și beneficiind de posibilitatea de a-și alege clinica și medicul care să supervizeze întreg procesul medical. Prin încheierea unei polițe de asigurare cu o companie precum MediHelp Internațional, beneficiarul primește accesul la o rețea internațională de peste 425.000 de clinici și spitale. Acesta are garanția acoperirii costurilor pentru cele mai importante servicii medicale: consultații multidisciplinare, analize de laborator sau teste de diagnosticare precum EKG sau de imagistică – RMN, CT sau scanare PET. Sunt acoperite și tratamentele pentru boli cronice sau boli grave precum cancerul, dar și transplantul de organe sau de țesuturi.

Care este costul unei asigurări de sănătate MediHelp?

În funcție de pachetul ales, costurile unei asigurări se pot ridica la sume între 2 și 7 euro pe zi pentru a beneficia de servicii medicale în Europa sau între 3 și 40 de euro pe zi pentru servicii medicale în Europa și restul lumii.  O asigurare medicală privată standard costă 550 de lei pe luna pentru o persoană cu vârsta cuprinsă între 40-44 de ani și de 400 de lei pentru copiii și adolescenții care au cel mult 17 ani. Prețul poate varia în funcție de planul ales și de dorința fiecărui abonat de a include diverse clauze, în funcție de starea specifică a acestuia.

O asigurare de sănătate privată de la MediHelp Internațional poate fi personalizată astfel încât să acopere cel mai bine nevoile medicale ale unei persoane. Spre exemplu, dacă o femeie dorește să rămână însărcinată, aceasta poate extinde polița de asigurare pentru a include costurile perioadei de maternitate, iar copilul poate fi, de asemenea, asigurat încă din prima zi de viață.

Ce planuri de asigurări de sănătate pune la dispoziție MediHelp Internațional?

Pentru a acoperi cât mai eficient interesele și nevoile clienților, există mai multe planuri de asigurări de sănătate MediHelp care variază în funcție de serviciile pe care le pun la dispoziție și de plafonul maxim al cheltuielilor.

  1. Blue – acest plan de asigurări cuprinde majoritatea serviciilor medicale necesare unui pacient printre care tratament ambulatoriu de urgență, spitalizarea, intervențiile chirurgicale sau transplanturile de organe, dar și tratamentul pentru cancer. Există un plafon maxim al costurilor pe care furnizorul se angajează să le plătească, specific fiecărei intervenții în parte. În același timp, este valabil doar pe teritoriul Europei, având o limită maximă de cheltuieli stabilită la 500 000 de euro.
  2. Azure – cuprinde beneficiile oferite de planul anterior anterior la care se adaugă serviciile medicale în ambulatoriu efectuate într-o sumă limită. În același timp cresc sumele pe care asiguratorul se angajează să le suporte în contextul spitalizării și se ridică limita maximă a cheltuielilor medicale la 1,2 milioane de euro
  3. Cobalt – acoperă spitalizarea și tratament de urgență în ambulatoriu, precum și chirurgia în ambulatoriu. Planul include acoperirea costurilor pentru maternitate, a intervențiilor în cazul complicațiilor sarcinii sau pentru îngrijirea nou-născutului, sau tratamente dentare – opțional. Limita maximă a cheltuielilor este de 1,5 milioane de euro și are întindere globală, cu excepția Statelor Unite ale Americii.
  4. Admiral – limita maximă a costurilor crește la 2 milioane de euro, iar pe lângă preluarea și îmbunătățirea condițiilor acoperite de planul Cobalt, include și plata costurilor tratamentelor în ambulatoriu. Acoperirea sa este globală, cu excepția Statelor Unite ale Americii.
  5. Royal – acesta constituie cel mai cuprinzător plan oferit de către MediHelp Internațional, acoperind integral costurile pentru majoritatea serviciilor medicale cuprinse în asigurare. De asemenea, acoperă costurile generate de serviciile de spitalizare (de zi sau de noapte), a tratamentului ambulatoriu, pentru tratamentul de cancer sau transplant de organe, imagistică, maternitate, asistență, controale anuale preventive și include planul dental. Are o limită maximă a cheltuielilor ridicată la 3 milioane de euro și acoperire globală, cu excepția Statelor Unite ale Americii.

O asigurare medicală privată MediHelp trebuie privită ca o investiție pe termen lung, de care o persoană va beneficia în momentele în care apare o afecțiune medicală. Prin alegerea unuia dintre planurile de asigurări medicale, pacientul se pune la adăpost de dezechilibrul financiar care poate interveni în urma cheltuielilor majore pentru diagnosticarea și tratarea unei boli grave.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata