Cat de importanta e igienizarea aparatului de aer conditionat

21

Aparatul de aer conditionat are un rol foarte important in imbunatatirea calitatii vietii pe perioada verii. Un astfel de dispozitiv poate regla temperatura aerului la un nivel potrivit nevoilor tale. In acest fel se elimina disconfortul termic care de cele mai multe ori scade randamentul pe tot parcursul zile.

Aerul conditionat are si un alt rol extrem de important pentru sanatatea organismului. Pe langa faptul ca asigura confort sporit la fiecare utilizare, orice aparat de aer conditionat modern este echipat cu filtre speciale ce inlatura pana la 99% din praful fin din aer, bacterii si alti alergeni daunatori corpului.

Curatarea aparatului de aer conditionat de cel putin 2 ori pe an este foarte importanta. Filtrele acumuleaza foarte mult praf si alte impuritati din aer. De aceea e indicat sa le cureti corect si eficient pentru a creste eficienta aparatului la fiecare utilizare. Pe langa filtrele de particule, e indicat sa cureti vaporizatorul, ventilatorul, condensatorul si tava e condens. Pentru acestea poti apela la o firma profesionista de igienizare aer conditionat sau sa folosesti solutii degresante si antibacteriene. Cu ajutorul acestora vei curata eficient si vei elimina bacteriile de pe echipamentele aparatului.

Curatarea filtrului de aer conditionat

Filtrul de aer este incorporat in unitatea interioara. Chiar daca cele mai moderne aparate de aer conditionat Samsung sunt prevazute cu filtre de top ce permit curatarea si improspatarea aerului la fiecare utilizare, acestea au nevoie de curatare perioadica.

E indicata curatarea filtrului de aer pentru a creste eficienta. Se pot folosi solutii antibacteriene pentru eliminarea bacteriilor si a prafului. Curatarea filtrului de aer se face destul de usor deoarece se poate demonta de pe aparat pentru o curatare rapida. Ideal este ca filtrele sa fie curatate de fiecare data cand apar primele semne de imbacsire cu praf. La aparatele de uz casnic filtrele de praf se pot curata chiar si la cateva luni.

Curatarea ventilatorului la exterior

Ventilatorul este o componenta foarte importanta a aparatului de aer conditionat. Acesta se regaseste in unitatea exterioara si are rolul de a circula aerul cald din interior pe care il transporta in vaporizator, acolo unde aerul este racit si transportat inapoi in incapere. Pe ventilator se depun impurtati de-a lungul utilizarii. Este bine ca o data la cateva luni sa fie igienizat si curatat cu atentie ventilatorul si aripioarele acestuia folosind solutii degresante.

Curatarea vaporizatorului

Dupa preluarea aerului cald din interior, ventilatorul il transporta in vaporizator. Aici aerul se raceste cu ajutorul agentului refrigerent. Pe tuburi pot aparea impuritati si praf care pot afecta sanatatea organismului dar si buna functionare a aparatului. Este indicata curatarea atenta a vaporizatorului folosind solutii degresante.

Igienizarea corespunzatoare a aparatului de aer conditionat atat la interior cat si la exterior este importanta pentru sanatate. Un aparat curatat la timp va fi eficient, va imbunatati calitatea aerului la fiecare utilizare si va avea o durata de viata mult mai mare.

Verifica pe site-ul celor de la Vollmax.ro cele mai noi aparate de aer conditionat cu ajutorul carora iti poti transforma casa intr-un spatiu perfect de locuit pe timpul verii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner