Cat dureaza planul de tratament pentru implanturi dentare?

Pentru a-ti redobandi frumusetea zambetului natural si a inlocui dintii lipsa, poti opta pentru tratamentul cu implanturi dentare. Acesta consta in plasarea unei coroane sau a unei punti dentare pe radacini din titan si este o solutie durabila, sigura si foarte confortabila.

Informatii necesare pentru aceasta procedura

Pentru succesul si longevitatea lucrarii este necesar un plan de tratament personalizat care variaza de la caz la caz sau de la pacient la pacient, fiind conditionat de:

  • datele obtinute in urma examenului fizic, a radiografiilor dentare sau a tomografiei computerizate;
  • preferintele pacientului care poate opta pentru coroana fixa sau punti detasabile;
  • bugetul si situatia clinica a pacientului;
  • disponibilitatea / experienta medicului stomatolog.

In urma culegerii tuturor informatiilor necesare, se stabilesc procedurile chirurgicale si proteice si se realizeaza planul de tratament cu implanturi dentare adecvat situatiei. Acesta consta in mai multe etape.

implanturi dentare

Analiza starii generale si tratarea afectiunilor bucale

Pentru ca procedura sa aiba succes, este esential ca, inainte de a incepe, sa fie depistate si tratate toate afectiunile bucale. Este etapa in care medicul stomatolog se ocupa de tratarea dintilor cu probleme, a gingiilor, a parodontozei sau a altor afectiuni ale tesuturilor moi, de infectii, de indepartarea tartrului sau de extractii.

Toate aceste operatiuni trebuie finalizate inainte de trecerea la urmatoarea etapa.

Alegerea tipului de lucrare si stabilirea numarului de implanturi

Pacientul poate alege  intre coroane, punti, proteze amovibile sau fixe, toate sustinute de implanturi dentare, iar numarul acestora se stabileste in functie de situatie. In mod normal, proteza amovibila necesita mai putine implanturi de sustinere decat cea fixa, dar aceasta nu este o regula generala.

Stabilirea pozitiei implanturilor

Pozitia implanturilor este conditionta atat de factorii biologici, cat si de cei mecanici si este esentiala pentru ca lucrarea finala sa fie confortabila si durabila.

Pentru ca este supus la presiuni mari in timpul muscaturii, implantul trebuie sa distribuie uniform fortele pe suprafata puntilor sau a protezelor pe care le sustine. Daca acest lucru nu este realizat adecvat, apare riscul deteriorarii puntii sau a componentelor lucrarii si, mai grav, pierderea osului adiacent.

Implanturile plasate in partea frontala a maxilarul inferior, care este un os mai gros si mai puternic, au rata de esec mai mica decat cele plasate in partea din spate a maxilarului superior care are o densitate osoasa mult mai mica. In cazurile speciale, cand osul nu ofera suportul necesar, medicul stomatolog poate apela la solutii precum stenul de ghidare care ajuta la  pozitionarea optima a implanturilor.

Planificarea procedurilor chirurgicale adjuvante

In multe situatii, dimensiunea sau structura osului nu sunt potrivite pentru a sustine implanturile si sunt necesare proceduri chirurgicale adjuvante pentru cresterea masei osoase, reconstructia tesuturilor moi, repozitionarea nervului alveolar sau  ridicarea sinusurilor. In functie de conditiile clinice, aceste proceduri se efectueaza inainte sau in timpul montarii implantului.

In concluzie, daca ai decis sa apelezi la implanturi dentare pentru inlocuirea dintilor lipsa si ai intrebari legate de durata si costul tratamentului, trebuie sa beneficiezi de o consultatie de specialitate la un cabinet stomatologic. Este singura solutie pentru a primi toate raspunsurile de care ai nevoie si a putea lua cea mai buna decizie.

Nu mai astepta! Fa chiar acum o programare

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata