Cât este alocația pentru copii în Spania, Italia sau Germania şi cât este în România?  

De Jurnalul Național Actuale Bani 108 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Românii care au plecat cu copiii în străinătate și au început o nouă viață se pot declara mulțumiți măcar din respectiva alocației, care este mult mai mare decât la noi în țară. Acest ajutor financiar pentru copii este diferit de cel din ţara moastră

Cât este alocaţia pentru copii din Spania, Italie şi Germania?

Aceste alocații pentru copii sunt disponibile pentru părinții din Germania și din alte țări și pot fi solicitate de către persoanele care se mută din străinătate la sosire?

Concret, Germania plătește suma de 194 de euro pe lună pentru primul și al doilea copil născut

În prezent, statul german plătește 194 de euro pe lună pentru primul și al doilea copil născut, această sumă crescând la 200 de euro pentru al treilea copil și 225 de euro pentru al patrulea.

Acest lucru se face indiferent de venitul familiei, singura condiție fiind ca locul de reședință permanentă al părinților să fie în Germania.

Marea Britanie există o plată săptămânală forfetară

În Regatul Unit există o plată săptămânală forfetară acordată tuturor părinților pentru primul lor copil născut, care se ridică la 20,70 lire sterline pe săptămână (23,16 euro) în 2018.

Aceștia primesc această sumă până când copilul împlinește 16 ani (sau sub 20 de ani, dacă rămâne la studii sau formare profesională cu normă întreagă), orice copil suplimentar văzând că părinții au dreptul la 13,70 lire sterline pe săptămână (15,33 euro).

Este posibil ca părinții din Spațiul Economic European să primească aceste plăți atunci când copilul nu locuiește cu ei, cu condiția îndeplinirii anumitor condiții.

Unul dintre părinți trebuie să fi plătit asigurări naționale (impozit luat direct din salariu) și, dacă au sosit în Marea Britanie fără un loc de muncă după 1 iulie 2014, trebuie să lucreze timp de trei luni înainte de a primi alocații pentru copii.

Irlanda, rată fixă de 140 de euro pe lună

Vecinul Marii Britanii are un sistem similar, care nu se bazează pe criterii de venituri – o rată fixă de 140 de euro pe lună este disponibilă pentru fiecare copil până la vârsta de 16 ani sau 18 ani, dacă acesta rămâne în educație sau formare profesională cu normă întreagă sau dacă are un handicap și nu se poate întreține singur.

Pentru a primi acești bani, părinții sau tutorii trebuie să îndeplinească „condițiile de reședință obișnuită”, care iau în considerare factori precum dreptul lor de ședere și perioada de timp în care au fost în țară.

Danemarca, alocație în funcție de vârsta copilului

Ajutorul financiar în Danemarca se bazează pe vârsta copilului, scăzând pe măsură ce acesta înaintează în vârstă și încetând la 17 ani. Plățile variază de la 4 506 coroane (605 euro) pe trimestru la 2 808 coroane pe trimestru (377 euro).

Prestațiile depind de venitul beneficiarilor, iar dacă părinții câștigă mai mult de 765 800 de coroane pe an (102 730 de euro), valoarea prestațiilor este redusă.

În 2017, Danemarca a înăsprit normele pentru cetățenii UE care doresc să solicite alocații pentru copii, cerând acum ca părinții să fi lucrat timp de șase ani pentru a primi plata integrală, în timp ce înainte era vorba de doi ani.

Franța, alocație începând de la al doilea copil

Părinții din Franța primesc lunar alocații pentru copii, care nu sunt supuse verificării mijloacelor de trai și care încep odată cu al doilea copil. Aceștia primesc 131,16 euro când au doi copii, 299,20 euro pentru trei și 168,04 euro pentru fiecare copil următor.

Părinților li se acordă plăți unice la nașterea (941,68 EUR) sau la adopția unui copil (1 883,36 EUR), ambele plăți fiind condiționate de venituri.

Sunt disponibile ajutoare suplimentare, dintre care unele sunt supuse verificării mijloacelor, cum ar fi suplimentul la venitul familiei (170,71 EUR – 256,09 EUR pe lună), iar alte prestații nu sunt supuse verificării mijloacelor, cum ar fi alocația pentru susținerea familiei (115,30 EUR – 153,70 EUR). De asemenea, sunt posibile și forme suplimentare de finanțare.

Spania, un singur ajutor la nașterea copilului

Subvenția se primește într-o singură plată la nașterea unui copil și se calculează pe baza salariului minim lunar pentru anul respectiv, care în 2018 a fost de 735,90 EUR.

Subvenția se bazează, de asemenea, pe numărul de copii din familie – pentru doi copii, plata este de patru ori mai mare decât salariul minim, pentru trei copii este de opt ori, iar pentru patru sau mai mulți copii este de 12 ori mai mare.

Pentru a primi această plată, unul dintre părinți trebuie să fie rezident permanent în Spania și să aibă reședința obișnuită în această țară, astfel încât străinii pot fi eligibili.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,