Românii sunt gurmanzi, iar mai ales de Sărbătorile de iarnă nu se mai gândesc la cantități și combinațiile perfecte pentru organism. Majoritatea gospodinelor vor în timpul acesta să le facă pe plac invitaților, astfel că pun pe masă orice poftesc ei. Din păcate, Mihaela Bilic vine cu avertizări pentru toți oamenii. Masa festivă de Revelion se apropie, așa că ei trebuie să fie mai atenți la bucatele pe care le pun în farfurie. Câtă brânză este recomandat să mănânci?
Recomandare Mihaela Bilic: câtă brânză este recomandat să mănânci?
De asemenea, românii adoră Sărbătorile de iarnă pentru că toți cei dragi se adună în jurul unei mese pline cu fel și fel de bucate. Gospodinele încearcă în timpul acesta să le facă pe plac tuturor invitaților, așa că pregătesc nenumărate rețete.
Desigur că nelipsit este platoul tradițional de la începutul mesei. Pe acesta se află de cele mai multe ori mezeluri, salată de vinete, salată de boeuf, zacuscă, legume, ouă umplute, chiftele, tobă și multe tipuri de brânzeturi. Cele din urmă sunt cumpărate din comerț sau preparate de producătorii locali.
Însă, indiferent de proveniența lor, medicul nutriționist spune că nimeni nu trebuie să exagereze cu consumul acestora. Mihaela Bilic a oferit detalii despre porția perfectă pentru o singură persoană.
Care este cantitatea corectă?
Desigur că sfatul este unul folositor pentru doamnele care se pregătesc de masa de Revelion. Este nevoie numai de 100 de gr de telemea, un sfert dintr-o rotiță de cașcaval sau 80 de gr de brânză de burduf. Cu toate astea, este recomandat să mănânci cu moderație cașcaval pentru că este foarte gras.