Ce a furat un român şi ce efecte a avut gestul său?

De Jurnalul Național Actuale Externe 219 citiri
4 min citire
 

Un român a fost condamnat recent de o instanță din Franța pentru că a jefuit mai multe șantiere din Toulouse, provocând pagube de peste 60.000 de euro și lăsând mai mulți oameni fără un serviciu.

Practic, românul a fost condamnat recent de un tribunal din Franța pentru jefuirea mai multor șantiere mari de construcții din Toulouse. Prejudiciul s-a ridicat la zeci de mii de euro și mai mulți angajați au rămas fără serviciu, după ce acesta le-a furat echipamentele cu care oamenii lucrau.

Astfel, românul spărgea containerele metalice instalate pe șantierele de construcții de mari dimensiuni din Toulouse. Pe parcursul lunii mai 2023, în cel puțin trei rânduri, șantiere importante din acest oraș francez au fost ținta unor furturi de echipamente, potrivit stiridiaspora.ro.

Aşadar, ”Pentru societatea noastră, prejudiciul s-a ridicat la peste 60.000 de euro”, a declarat una dintre victimele din acest caz în timpul procesului în fața tribunalului penal. ”Ca să nu mai vorbim de faptul că unii angajați s-au trezit în șomaj din cauza lipsei de echipamente”, a adăugat președintele instanței.

În spatele acestor fapte se află un român, un tânăr de 19 ani, tatăl unei fetițe

În plus, ”Pe imaginile camerelor de luat vederi vă putem vedea în ciuda măștii chirurgicale. De asemenea, putem vedea bara de fier folosită pentru a sparge containerele”, a adăugat judecătorul.

În apărarea sa, ”Nu am fost eu, nu am avut nimic de-a face cu asta”, a insistat tânărul din boxa acuzaților.

Cu toate acestea, investigațiile poliției i-au demonstrat că se înșela. La jaful comis la începutul lunii mai, pe imaginile camerelor de luat vederi a fost recunoscut chipul său, dar și vehiculul în care se afla, aparținând firmei mamei sale.

”O mulțime de coincidențe. Furtul pare să fie un mod de viață”

În data de 11 mai 2023, la doar câteva minute după jaf, polițiștii l-au oprit pe același individ la volanul unui vehicul văzut în apropierea locului jafului.

Aşadar, ”Sunt foarte multe coincidențe. Dacă ne uităm la dosarul acestui tânăr, furtul pare să fie un mod de viață”, a insistat reprezentantul parchetului. Procurorul s-a referit la faptul că românul a fost acuzat de două ori pentru infracțiuni grave, dar și la faptul că este recidivist, fiind condamnat în 2020 to pentru furt calificat.

Procurorul a solicitat o pedeapsă grea pentru acest tânăr: 18 luni de închisoare cu revocarea celor două condamnări cu suspendare. Avocatul său, Hugo Bouillet, a susținut că, deși ancheta a dus la condamnarea clientului său, dovezile sunt insuficiente: ”Sunt numai supoziții, ceea ce pune la îndoială vinovăția bărbatului”.

În cele din urmă, instanța l-a condamnat pe bărbat la 12 luni de închisoare și a revocat cele două pedepse cu suspendare de patru și șase luni, ceea ce a dus sentința totală la 22 de luni în spatele gratiilor.

Aşadar, ”Cu cât vă întoarceți mai des la această instanță, cu atât sentințele vor fi mai aspre. Dacă veți continua pe această cale, nu vă faceți speranțe”, a avertizat președintele completului de judecată înainte ca românul să fie escortat la închisoare.

Sursa – www.antena3.ro

TAGGED: ,