Ce avantaje prezintă fațetele dentare?

22

Dacă îți dorești ca zâmbetul tău să capete o estetică impecabilă, una dintre cele mai potrivite soluții este reprezentată de fațetele dentare. Acestea sunt folosite pentru a obține o nuanță strălucitoare a danturii, dar și pentru cosmetizarea dinților deformați, fisurați sau rupți. De asemenea, pentru că fațetele modifică dimensiunea dinților ele sunt utilizate și pentru a ascunde spațiile interdentare prea mari.

Ai auzit vorbindu-se deseori despre costurile pe care le implică alegerea unor fațete dentare și consideri că acestea reprezintă o investiție neinspirată? Ai putea fi surprins de numeroasele avantaje pe care le oferă o astfel de intervenție stomatologică!

Fațetele dentare te ajută să obții dantura la care visezi

Îți dorești un zâmbet de un alb strălucitor? Ești complexat din cauza dinților care au suferit diverse malformații congenitale? Ai dinții aliniați greșit sau de forme diferite? Visezi la o dantură fără cusur? Ei bine, fațetele dentare te ajută să obții dantura perfectă după care tânjești. Acestea reprezintă o soluție modernă și foarte versatilă de înfrumusețare a dinților tăi, dar și de rezolvare a unor probleme de natură stomatologică. Iată doar câteva dintre situațiile în care fațetele dentare sunt o opțiune perfectă:

  • dinți decolorați;
  • dinți îngălbeniți;
  • dinți mici;
  • dinți cu spații mari între ei;
  • dinți strâmbi (cu afecțiuni de structură);
  • dinți cu aliniere greșită;
  • dinți cu plombe mari și inestetice.

Fațetele dentare sunt rezistente și nu necesită o îngrijire specială

În general, durata de viață a fațetelor dentare este cuprinsă între 7 și 15 ani. Vestea și mai bună este că ele nu necesită o îngrijire deosebită față de cea pe care o aplicăm în mod obișnuit în cazul dinților naturali. Totodată, este important să știi că în urma cimentării fațetelor dentare nu este nevoie de respectarea unei perioade de odihnă sau de recuperare, cum se întâmplă adesea în cazul altor proceduri stomatologice. Un alt avantaj major al fațetelor constă în faptul că acestea nu se pătează, suprafața lor fiind realizată din ceramică lichidă.

Procedura de realizare a fațetelor este rapidă și nedureroasă

Te gândești să-ți pui fațete dentare, însă îți este teamă că vei simți dureri în timpul intervenției sau după? Află că, datorită tehnologiei moderne, putem vorbi despre cea mai puțin invazivă intervenție din ultimii 10 zece ani, putând fi realizată cu sau fără șlefuirea dinților naturali. În plus, spre deosebire de coronițe, fațetele dentare nu implică o procedură complexă de modelare. De asemenea, raportându-ne de asemenea la coroanele dentare, în cazul fațetelor (care sunt mai subțiri) nu se scoate nervul și nu este nevoie ca dintele natural să fie șlefuit foarte mult. Știai că te poți bucura de beneficiile unei astfel de intervenții după numai 2 vizite în cabinetul medicului de specialitate?

Fațetele dentare au devenit foarte populare în ultimii ani, iar asta se datorează avantajelor pe care acestea le prezintă. Fațetele creează un aspect uniform al danturii și corectează anumite defecte de aliniere sau de structură a dinților naturali. În plus, reprezintă soluția perfectă dacă îți dorești să ai, permanent, un zâmbet alb și strălucitor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner