Ce beneficii ascund uleiul și tinctura de ardei iute

Ardeiul iute este folosit în bucătărie în numeroase scopuri, însă sub formă de ulei sau tinctură poate avea și alte beneficii asupra organismului.

Uleiul de ardei iute

Uleiul de ardei iute este un preparat cu numeroase afecte terapeutice care se prepară ușor și este la îndemâna oricui.
Uleiul de ardei iute se aplică la nivelul locurilor dureroase, pentru degerături sau în cazuri de artrite dar poate fi folosit și la tratarea gingivitei.
Uleiul din ardei iute poate fi folosit și ca tratament de înfrumusețare în lupta cu acneea, fiind adăugat în măștile cu argilă iar ca și soluție de masaj, folosit în mod corect uleiul de ardei iute poate trata celulita și vergeturile și în același timp îmbunătățește circulația sanguină.

Tinctura din ulei de ardei iute

Sub formă de tinctură ardeiul iute este folosit în special pentru a stimula creșterea  și îndesirea părului, atât în combinație cu alte ingrediente precum tinctura de urzică sau tinctura de mesteacăn cat și singur.
Ca și tratament extern poate fi utilizat pentru menținerea sănătății sistemului osteo-articular aplicat local sub formă de comprese.
Ca și tratament intern, tinctura de ardei iute are efect analgezic, stimulează digestia și pofta de mâncare, intensifică activitatea cortexului suprarenal dar are și capacități  detoxifiante, antimicrobiene și antiinflamatoare.

Poate fi ardeiul iute dăunător?

Atât timp cat se evită contactul cu ochii și nu este folosit excesiv, ardeiul iute nu poate face rău nimănui nici la masă dar nici ca tratament.Totuși, trebuie să avem grijă în cazurile de hepatită, gastrită, ulcer, febră și pe perioada sarcinii iar în utilizarea externă poate provoca arsuri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata