Ce faci atunci cand ai nevoie de un expert contabil?

136

Daca esti in postura de antreprenor si ai nevoie de serviciile unui expert contabil ai doua variante: fie angajezi full-time un astfel de profesionist in domeniul financiar-contabil in cadrul departamentului propriu de contabilitate, fie apelezi la o firma contabilitate pentru externalizarea acestor servicii. Desi in cazul in care afacerea pe care o administrezi este una foarte mare este rentabil sa detii propriul departament de contabilitate, in cazul in care administrezi o afacere mica solutia de a externaliza aceste servicii se poate dovedi a fi cea mai oportuna alegere.

Indiferent de care optiune este cea mai potrivita pentru afacerea ta, atunci cand ai nevoie de serviciile unui expert contabil este indicat sa ai in vedere anumite criterii pentru a te asigura ca ai facut cea mai buna alegere in privinta unui astfel de profesionist.

Alege intotdeauna experti contabili acreditati

Primul criteriu important in alegerea unui expert contabil trebuie sa fie acreditarile si autorizarile pe care acesta trebuie sa le detina pentru a presta servicii in acest domeniu de activitate. In acest sens este recomandat sa apelezi la serviciile unui expert contabil care este certificat de catre Corpul Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR). Acest lucru vine sa garanteze pentru pregatirea, instruirea, expertiza si profesionalismul in domeniul financiar-contabil pentru contabilul sau expertul contabil respectiv.

Cauta referinte despre expertul contabil

Astazi este la indemana sa gasesti cateva referinte despre expertul contabil care urmeaza sa se ocupe de contabilitatea afacerii tale. In acest sens este foarte important ca inainte de a lua o decizie cu privire la expertul contabil pe care sa il angajezi sau caruia sa ii externalizezi serviciile de contabilitate, sa te informezi cu privire la profesionalismul sau, la onestitatea si seriozitatea de care da dovada in activitatea pe care o presteaza. In aceasta directie poti solicita parerea altor persoane sau firme care au apelat la serviciile respectivului contabil, sau daca apelezi la o firma contabilitate poti solicita un portofoliu cu firmele pentru care respectivul contabil a prestat servicii de contabilitate.

Ai in vedere experienta in domeniul financiar-contabil

Inca un aspect foarte relevant in alegerea unui expert contabil se refera la experienta pe care acesta o detine. Desi nu este intotdeauna obligatoriu ca cei mai experimentati contabili sa fie si cei mai bine pregatiti, trebuie subliniat faptul ca un expert contabil cu o experienta cat mai vasta in acest domeniu de activitate poate fi garantia faptului ca te va putea scoate din cele mai complexe situatii pe partea financiar-contabila a firmei tale. Tocmai de aceea trebuie sa gasesti un echilibru intre experienta si pregatire atunci cand vine vorba despre angajarea unui expert contabil, indiferent daca il vei angaja direct in firma ta sau daca vei externaliza serviciile catre o firma contabilitate.

Tine cont de aceste aspecte atunci cand ai nevoie de serviciile unui expert contabil sau de infiintari firme Timisoara. Cu siguranta te pot ajuta sa faci o alegere potrivita pentru a lasa domeniul financiar-contabil al firmei tale pe mana unui profesionist in acest domeniu de activitate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata