Ce proceduri estetice pentru bărbați sunt efectuate cel mai des la MedLife

De Jurnalul Național Lifestyle Sănătate 160 citiri
7 min citire
În general, bărbații fac sporturi de contact sau suferă diverse accidente în copilărie și rămân cu nasul deformat. Pot respira greu și atunci trebuie intervenit pe două planuri. Se face o rinoplastie atât funcțională, cât și estetică, spune dr. Adrian Pelinaru, medic specialist în Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă la MedLife, într-un interviu MedTalks în care a explicat în ce situații apelează bărbații la un chirurg plastician.
 
Astfel, la întrebarea, ce proceduri și intervenții estetice chirurgicale și non-chirurgicale solicită mai des bărbații?

„Cel mai des bărbații solicită tratamentele cu botox, în ceea ce privește procedurile nonchirurgicale, deoarece au niște riduri foarte adânci care s-au format de-a lungul timpului și își doresc să scape de ele. Pe locul doi ar fi tratamentul cu PRP sau terapia vampir, pentru că de cele mai multe ori, expunând-se pe perioade lungi la soare, au foarte multe pete pe piele. Pielea nu mai are aceeași calitate, este mai uscată și atunci simt nevoia să își îmbunătățească calitatea pielii.

În ceea ce privește procedurile chirurgicale, gama este destul de variată. La nivelul feței, cererea este destul de mare pentru rinoplastii. În general, bărbații fac sporturi de contact sau suferă diverse accidente în copilărie și rămân cu nasul deformat. Pot avea și o componentă funcțională, pot respira greu și atunci trebuie intervenit pe două planuri. Se face o rinoplastie atât funcțională, cât și estetică.

Am foarte mulți pacienți bărbați care vin pentru operație de blefaroplastie (intervenție la nivelul ploapelor). De ce? Pentru că la bărbați pielea este mai groasă, atârnă mai greu. De cele mai multe ori se adresează destul de târziu medicului, ajung atunci când au o problemă cu câmpul vizual, nu mai pot vedea foarte bine, sunt nevoiți să își ridice mereu sprâncenele pentru a avea o viziune de ansamblu cât mai clară”, a declatat medicul estetician.

Totodată, bărbații se pot adresa medicului și pentru alte probleme în ceea ce privește expresia facială. După cum bine știm, un bărbat este cu atât mai atrăgător cu cât are mandibula bine definită, este ascuțită, mentonul este proeminent. Există ceea ce se numește micrognație, atunci cand mentonul este foarte puțin dezvoltat și bărbații apelează pentru implante siliconice. Atunci când rostești implant siliconic te gândești direct la un implant mamar, dar există implanturi siliconice pentru mai multe părți ale corpului și atunci pentru a corecta această patologie se poate poziționa un implant siliconic care să ofere proiecție bărbiei.

Trecând în partea inferioară a corpului, bărbații se adresează în general pentru a scăpa de țesutul adipos nedorit și anume pentru a beneficia în urma unor lipoaspirații. De asemenea, sunt foarte mulți care slăbesc și au nevoie de intervenții post-bariatrice și atunci beneficiază de abdominoplastii, de lifting de brațe sau de lifting de coapse.

Ce soluții există pentru sânii măriți la bărbați?


În intervenţia sa, dr. Adrian Pelinaru spune: „Sunt foarte mulți bărbați care din diverse cauze au un dezechilibru hormonal, glanda mamară fiind mai bine dezvoltată la unii dintre ei, în timp ce la alții glanda mamară nu este atât de dezvoltată pe cât este țesutul adipos din jurul glandei mamare. În aceste cazuri, tratamentul constă într-o intervenție chirurgicală combinată. Se poate face lipoaspirația țesutului adipos din jurul glandei mamare și se poate exciza chirurgical glanda mamară propriu-zisă.

Înainte de a interveni chirurgical, pacientul trebuie să meargă la un consult endocrinologic, să vadă exact care este problema, dacă este nevoie să ia un tratament endocrinologic înainte. Oricum, complet nu se va remedia problema, deoarece glanda mamară odată ce a hipertrofiat, ea va rămâne așa, dar, practic, se oprește progresia bolii.”

Ce se poate face pentru atenuarea cicatricilor lăsate pe piele de o acnee vulgară din adolescență?

Dr. Adrian Pelinaru spune,” există foarte mulți bărbați care au o acnee destul de severă și rămân cu cicatrici adânci la nivelul feței. Tratamentul poate fi făcut pe două linii. Există o dată tratamentul injectabil, care se referă la mezoterapie sau mezoterapie combinată cu acid hialuronic și tratamentul cu laser CO2. În funcție de gravitatea afecțiunii, putem să facem un tratament complex prin care să combinăm cele două linii de tratament. De exemplu, se pot efectua mai întâi 3, 4 ședințe de mezoterapie, combinată cu acid hialuronic și dacă este o patologie destul de severă, atunci urmează sesiuni de laser CO2 sau poate să facă direct tratamentul cu laser CO2 și să adaptăm pe parcurs tratamentul în funcție de răspunsul fiecărui pacient la tratament, pentru că întotdeauna trebuie să ne adaptăm la pacient”.

Ce întrebări primiți cel mai des de la pacienți?

De asemenea, dr. Adrian Pelinaru răspunde, ” cel mai adesea sunt întrebat dacă rămân cu semne, în cât timp mă vindec, în cât timp pot să reiau activitatea fizică. Desigur, răspunsul diferă. De exemplu, un răspuns va fi la o rinoplastie, alt răspuns va fi la operația de abdominoplastie, pentru că ne referim la zone diferite din punct de vedere anatomic, fiecare având propriul protocol de îngrijire postoperatorie.

Orice problemă ar avea un pacient, este bine să se adreseze medicului din timp și întotdeauna vom căuta cea mai bună soluție. Fiecare pacient va beneficia de un tratament individualizat, care să se plieze pe nevoile și așteptările lui”.

Aşadar, Medicul Adrian Pelinaru oferă consultații și efectuează intervenții estetice chirurgicale și non-chirurgicale în cadrul Hyperclinicii MedLife Băneasa, în DermaLife Bucureşti – Centrul de Excelenţă în Dermatologoe şi Medicina Estetică și în Spitalul de Ortopedie şi Chirurgie Plastică MedLife.