Ce trebuie să ştii, dacă vrei să-ţi cumperi o bicicletă?

15

Dacă vrei să petreci mai mult timp în natură sau dacă  vrei să te bucuri de pedalat, fie că te plimbi în parc, fie că vrei să mergi la serviciu, astfel încât să te menții în formă și să faci economii, trebuie să-ti cumperi o bicicletă.

Dacă este prima dată când îți cumperi o bicicletă, poți să te pierzi în multitudinea de opțiuni și de specificații ale fiecărui produs. astfel că poţi alege bicicleta în funcţie de scop.

Înainte de a lua decizia de a cumpăra o bicicletă trebuie să ai în vedere două lucruri:  informează-te asupra modelelor existente și alege corect, în funcție de nevoile tale.

Ar fi bine să cumperi o bicicletă multifuncțională, care să-și demonstreze eficiența atât în oraș, cât și pe munte, atunci când mergi în drumeții sau pe drumuri cu suișuri și coborâri abrupte.

-Biciclete de munte, cu un cadru rigid sau cadru cu suspensie. Nu uita că pentru o bicicletă de munte ai nevoie de amortizoare bune, care să-ți garanteze confort sporit și siguranță pe traseele denivelate.

-Biciclete de oraș, cu un cadru și o furcă rigidă. Anvelopele trebuie să fie subțiri, ca să-ți garanteze o viteză ideală de rulare pentru porțiunile de asfalt. În acest caz, cadrul poate fi din oțel sau aluminiu. Greutatea bicicletei te va interesa doar atunci când trebuie să o cari pe scări până acasă.

-Biciclete de trekking – sunt combinația ideală dintre cele de munte și modelele de oraș. Roțile sunt mai subțiri decât cele ale bicicletelor pentru munte și au o aderență bună pe orice teren.

În acest context, prețul este cel care face diferența la capitolul durabilitate și performanță. Iar cu cât o bicicletă este mai scumpă, cu atât are mai multe de oferit. Din fericire, există producători care asigură dotări similare pe biciclete avantajoase din punctul de vedere al prețului.

Cele mai comune tipuri de biciclete pe care le poți găsi în magazine se află în segmentul de biciclete moderne și foarte bine echipate. Bicicletele care se află în segmentul mediu al bicicletelor, au o durabilitate mare și sunt de foarte bună calitate.

În prezent este indicat să eviți bicicletele din magazine fizice sau online care nu sunt specializate. Totodată, treci pe lângă târgurile sau site-urile care nu inspiră încredere. Riști să găsești biciclete care aparțin unor branduri mari, însă nu sunt produse originale.

Alege magazinele specializate doar în vânzarea de biciclete, care oferă și consilierea de care ai nevoie în momentul achiziționării. Mai mult, nu cumpăra biciclete care nu au acte de proveniență! Te poți trezi că bicicleta pe care o cumperi este furată, motiv pentru care ai întotdeauna nevoie de garanții și facturi.

Pentru că nimic nu se compară cu o plimbare relaxantă cu bicicleta, optează pentru cel mai bun model, ca să te bucuri de mișcare în aer liber. Dacă mergi pe distanțe scurte în oraș, poți să folosești orice tip de bicicletă practică și comodă. Nu ai suficient spațiu de depozitare pentru bicicletă? O variantă excelentă este bicicleta pliabilă, care încape în orice cameră sau în portbagajul mașinii.

 

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata