Ce trebuie sa stii despre gin, o bautura foarte apreciata

13

Să bei un pahar de băutură alcoolică nu pare ceva prea complicat, nu-i așa? Până la urmă, ce este chiar atât de neclar: se ia paharul, se bea conținutul și gata! Problemă rezolvată! Cu toate acestea, lucrurile nu stau chiar atât de simplu, mai ales când vine vorba despre băuturi aparte, cum ar fi whiskey, gin, coniac sau altele. Prin urmare, am decis ca în rândurile următoare să descoperim câteva dintre secretele unei băuturi aparte: ginul. Mai exact, cum se bea acesta, pentru a-i savura cu adevărat gustul aparte.

 

Un cocktail pentru început, de preferat Martini

 

Dacă nu ai experiența necesară, cel mai indicat pentru a încerca un gin este să o faci consumând un cocktail care să îl conțină, iar Martini este o variantă mereu pe placul celor mai mulți. De fapt, ginul este o băutură care se pretează foarte bine pentru a fi folosită în alcătuirea multor coktailuri, cărora le ridică din plin valoarea, oferindu-le ceva ceea ce specialiștii numesc simplu ”clasă”.

 

Gin tonic

 

Atunci când vine vorba despre această băutură, toată lumea a auzit de Gin tonic, și are impresia eronată că este destul de simplu de preparat. Din acest motiv, cei mai mulți greșesc. David T. Smith, un britanic considerat un expert în ginuri este de părere că pentru a avea acel gust unic, tonicul trebuie să fie foarte rece, pentru că în caz contrat va avea mai puțin acid, iar gustul va fi mult mai dulce.

 

Încearcă și gin simplu!

 

În prezent, există mai multe tipuri de gin pe care le poți consuma și simple, fără niciun fel de adaos. De aceea, adevărații experți în gin ne îndeamnă să nu renunțăm la această licoare, și să o găsim pe cea pe placul nostru. Există gin cu aromă de portocale, de scorțișoară, cardamom și chiar cu note florale.

 

Experimentează!

 

Deja ai prins gustul ginului, și parcă simți că vrei să treci la următorul nivel. Perfect! Atunci, nu te teme să experimentezi și joacă-te cu temperatura. Uite o sugestie: lasă la congelator o un pahar cu gin până aproape de îngheț. Băutura va fi mult mai groasă. Apoi, gustă din pahar pentru a simți diferențele, pe măsură ce acesta începe să se dezghețe. Vei simți ca și cum ai consumat cu totul altceva, mult mai bun, mai surprinzător!

 

Tipuri de gin

 

Există mai multe tipuri de gin, dar noi avem pentru tine 10 branduri pe care se merită să le încerci, pentru că sunt cu adevărat speciale, iar ca băutor de gin este obligatoriu să guști măcar câteva dintre ele.

 

Blackwood Vintage

 

Este un tip de gin perfect pentru a însoți acele cocktailuri tonice de pe perioada verii. Are arome plăcute, de ienupăr și mentă, și este un gin care îți face plăcere să îl consumi.

 

Citadelle

 

Este produs în cunoscuta regiune Cognac, iar în ultima vreme este tot mai apreciat în barurile europene. Gustul lui amintește de anason și cardamon, completate și cu arome florale. Este unul dintre cele mai premiate ginuri, și este de la sine înțeles că nu ar trebui să treci indiferent pe lângă el.

 

Gin Mare Mediterranean

 

Bucătăria mediteraneană este recunoscută pentru busuioc și ulei de măsline, și această tendință se observă oarecum și în aromele pe care le simți într-un Gin Mare Mediterranean. Ienupăr, cimbru, rozmarin, busuioc și măsline Arbequina sunt ingrentele de bază, dar bogăția de arome pe care o vei simți este una unică și există un singur risc: să îți placă prea mult!

 

Monkey 47

 

Un gin foarte apreciat, și care a obținut și numeroase medalii internaționale. În mod surprinzător, provine din Germania, și ca să te convingem îți spunem doar că nu mai puțin de 47 de plante aromative locale intră în compoziția lui, ceea ce înseamnă că are un gust surprinzător, pe care nu îl poți compara cu nimic. Un singur pahar din acest gin și da, și tu ești cucerit de el!

 

Larios Gin

 

Este preferatul spaniolilor, iar după ce îl guști îți dai seama și de ce. Aroma fructelor de ienupăr sălbatic se îmbină armonios cu cea a portocalelor și lămâilor care se găsesc din abundență aici. Este băutura care îți evocă, prin excelență, Marea Mediterană, și nu puțini sunt cei care consideră că ar trebui să ocupe măcar locul al treilea dintr-un clasament al celor mai bune tipuri de gin. Încearcă-l și tu și spune-ne părerea ta.

 

Puerto de Indias Gin

 

Rămânem pe tărâm spaniol cu un gin care este produs într-una dintrel cele ma vechi distilierii din Andaluzia. Evident, vom avea aroma de citrice cu care ne-am obișnuit de la ginul anterior, dar mult mai intensă, cu un gust aparte. În plus, se simte foarte bine și gustul de grapefruit, completat foarte bine și cu cel de coriandru, rezultând un produs premium excelent.

 

Beefeater Gin

 

Este singurul gin cu adevărat londonez, cu o aromă intensă de ienupăr, la care se adaugă note subtile de ierburi aromate. Plantele folosite la obținerea lui sunt prelucrate manual, conform tradiției de peste 200 de ani.

 

Gin Pitsch

 

18 este numărul ingredientelor care intră în compoziția acestui dry gin ce provine din Dusseldorf, dar se pare că rețeta care stă la prepararea lui nu este cunooscută decât de puțin oameni. Este un gin cu un gust aparte, pe care trebuie să-l încerci, pentru că vei avea parte de o surpriză plăcută.

 

Tanqueray

 

Rețeta acestei băuturi este secretă, și doar câteva dintre ingredientele care îi intră în compoziție au fost remarcate: ienupăr, angelică și coriandru. Restul este o adevărată enigmă și nu puțini sunt cei care încearcă să îi identifice toate aromele, care îi dau acest gust dulce și… perfect. Este considerat cel mai bun dry gin londonez, iar dacă nu ne crezi, încearcă-l și spune-ne părerea ta!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata