Cea de-a 12-a ediţie KINOdiseea, din 17 septembrie pe marile ecrane în aer liber

Foto: creat.ro
0 14

Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr,  KINOdiseea are loc în Bucureşti, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, şi aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie, filme şi animaţii clasice create de studiourile Disney şi Pixar, cât şi scurtmetraje pentru toate grupele de vârstă, completate de ateliere de film (animaţie stop motion, storytelling).

Astfel, proiecţiile din anul acesta au loc în fiecare final de săptămână şi se vor desfăşura exclusiv în aer liber, la Cinema Muzeul Ţăranului în aer liber, Grădina Muzeului Grigore Antipa, şi Opera Comică pentru Copii – acoperiş, în condiţii confortabile şi sigure, respectând toate normele de distanţare fizică.

Tot în cadrul festivalului, în perioada 25 – 27 septembrie şi 8 – 11 octombrie, va avea loc competiţia KINOdiseea Junior, care include şapte filme noi, din toată lumea şi care va putea fi urmărită la Cinema Muzeul Ţăranului în aer liber, calupurile de scurtmetraje grupate de categorii de vârstă vor putea fi vizonate în Grădina Muzeului Grigore Antipa, iar producţii clasice de la studiouri faimoase de animaţie îşi fac casă la Opera Comică pentru Copii, în aer liber pe acoperiş, cel puţin până la finalul lunii octombrie.

În programul de filme clasice vă veţi întâlni cu producţii de succes precum clasicul „Marry Poppins” (1964) cu Julie Andrews, „Finding Nemo”, „How to train your dragon”, „Inside Out” şi „Song of the Sea”, iar biletele sunt deja disponibile aici https://eventbook.ro/program/kinodiseea-opera-comica-pentru-copii

„Jackie and Oopjen”, filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, care deschide Competiţia KINOdiseea de anul acesta, este o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile şi operele de artă ale muzeului Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetiţa de 12 ani a unui custode descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezeşte la viaţă. O prietenie puţin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

Mai nou, anul acesta, în cadrul unui parteneriat inedit, KINOdiseea are bucuria să găzduiască, în premieră, filmele jurnalistice produse de adolescenţi în cadrul proiectului Crescut Pe Muzică. Acesta şi-a propus să găsească şi să formeze 20 de tineri din familii de muzicieni de tradiţie orală şi dansatori, din diferite regiuni ale ţării. Tinerii au participat timp de o lună la şase ateliere online de jurnalism (Delia Marinescu de la Scena9), fotografie (Andreea Câmpeanu), documentar (regizorul şi producătorul Claudiu Mitcu), scriere creativă (Vera Ion de la Scrie Despre Tine), etnomuzicologie (Bogdan-Mihai Simion) şi media literacy (Jurnalista Ioana Pelehatăi de la Scena 9).

Şi la atelierele ţinute pe Zoom, participanţii au fost iniţiaţi şi ghidaţi să creeze propriile materiale jurnalistice. Scopul acestora este să afle istoria familiei sau comunităţii muzicale din care fac parte şi să înţeleagă de ce este importat să păstreze tradiţia şi să o arate şi altora. Proiectul este organizat de Asociaţia Acces Călăraşi şi finanţat de Ministerul Culturii prin programul Acces Online.

Acest eveniment este organizat de: Asociaţia Culturală Metropolis, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar parteneri media: Radio Guerrilla, Agerpres, Itsy Bitsy, IQAds, Zile şi Nopţi, Ziarul Metropolis, All About Romanian Cinema, Munteanu, Sfatulpărinţilor.ro

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x