Cea de-a 21-a ediţie a premiilor Latin Grammy s-a desfăşurat în format online

Foto: adevărul.ro
0 84

Muzica urbană, care a dominat nominalizările la premiile Latin Grammy decernate joi seară, la Miami, a trecut aproape neobservată, fără să primească trofeele mult aşteptate, la o gală care a recompensat alte genuri precum muzica pop, muzica regională mexicană şi cântecul de autor, relatează EFE.

Chiar şi după un număr mare de nominalizări, care încununau un gen ce domină discotecile şi radiourile din întreaga lume şi care prognozau o seară de triumf pentru ritmurile urbane, marile vedete de reggaeton au plecat acasă cu puţine gramofoane aurii sub braţ.

Astfel, J Balvin pornea ca favorit cu 13 nominalizări, devenind vedeta cu cele mai multe nominalizări primite într-un singur an. Cu toate acestea el a reuşit să câştige doar premiul pentru Cel mai bun album de muzică urbană pentru long-playul său „Colores”.

La rândul său Bad Bunny, care a primit nominalizări la şase categorii, a câştigat un singur premiu pentru „Yo perreo sola” la categoria Cea mai bună interpretare de reggaeton.

În timp ce portoricanul Ozuna a câştigat două premii pentru cântecul său împreună cu Rosalía „Yo x ti, tú x mí” la categoriile Cel mai bun fusion/interpretare urbană şi Cel mai bun Cântec Urban.

De asemenea, vedeta spaniolă Rosalía a fost recompensată cu premiul ‘TKN’, alături de rapperul Travis Scott, pentru Cel mai bun video muzical în variantă scurtă.

Însă în pofida acestei recunoaşteri timide, reggaetonul a fost adevărata vedetă pe scena din Miami, unde s-a aflat sediul parţial al ediţiei din acest an al premiilor Latin Grammy.

Karol G cu hitul „Tusa”, J Balvin cu „Rojo”, Guaynaa şi Sebastián Yatra cu „Chica ideal” sau Bad Bunny cu „Si veo a tu mamá” au dovedit prin recitaluri pline de ritm şi culoare că piesele lor sunt cele mai ascultate şi mai dansate în discotecile din întreaga lume.

Aşadar la cea de-a 21-a ediţie a premiilor Latin Grammy  care s-a desfăşurat joi seară, în format online în contextul actualei pandemii de coronavirus, într-o gală în care au fost omagiate eforturile depuse de lucrătorii sanitari din întreaga lume pentru a combate contagierile şi a ajuta la recuperarea pacienţilor cu COVID-19.

Gala a fost prezentată de cântăreţul portorican Víctor Manuelle, de actriţa mexicană Yalitza Aparicio şi de actriţa şi modelul de origine mexicană Ana Brenda Contreras.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x