CEC Bank a operat majorări pentru toate tipurile de depozite

De Jurnalul Național Actuale Bănci Bani 195 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
CEC Bank a operat majorări semnificative pentru toate tipurile de depozite şi de maturităţi, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice. Noile dobânzi se aplică începând de la 1 august.

Astfel, CEC Bank a operat majorări semnificative pentru toate tipurile de depozite şi de maturităţi, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, ţinând cont de noua situație de piaţă, dar şi de poziţionarea strategică a CEC Bank, ca destinaţie preferată pentru economiile românilor.

Informația a fost furnizată chiar de către instituția bancară, care a menționat că noile dobânzi la depozite se aplică începând cu 1 august anul curent.

CEC Bank a dat informații și referitor la dobânzile la depozite persoane fizice însă și în ceea ce privește dobânzile depozite persoane juridice.

Care sunt dobânzile operate de CEC Bank

Așadar, dobânzile la depozite persoane fizice şi de 7,70%/an dobânda la lei (online), 7,50% – în cazul depozitelor la ghişeu pentru 12 luni; de 5,70%/an dobânda la lei (online), 5,50% – în cazul depozitelor la ghişeu pentru 3 luni.

Dobânzi depozite persoane juridice sunt următoarele: 12 luni: 5,70%/an dobânda la lei (online), 5,50% – în cazul depozitelor la ghişeu; 3 luni: 4,95%/an dobânda la lei (online), 4,75% – în cazul depozitelor la ghişeu.

Potrivit comunicatului, au fost majorate şi dobânzile la depozite în valută persoane fizice şi ajung în prezent la 1,25%/an (depozite dolari 12 luni), respectiv 0,50%/an (depozite euro 12 luni).

Trebuie menționat că începând cu 2008 și până la momentul actual, clasamentul celor mai mari jucători din banking a înregistrat schimbări semnificative. Unele bănci care aveau o cotă de piață mică au câștigat teren, în timp ce alte bănci au înregistrat pierderi semnificative.

Clasamentul celor mai mari jucători din banking din România

Conform unui clasament al celor mai mari jucători din banking pe primul loc se află Banca Transilvania. Următorul loc este ocupat de BCR, a doua cea mai mare bancă din țara noastră, care este controlată de grupul austriac Erste. Una dintre cele mai puternice ascensiuni a fost înregistrată de ING Bank în ultimii zece ani. În anul 2019, grupul bancar a reușit să ajungă pe locul 4, în timp ce în anul 2017 ocupa poziția șase.Locul 5 este ocupat de Raiffeisen Bank, controlată de grupul austriac cu acelaşi nume.

Pe locul 6 se situează, acum CEC Bank, instituţie de credit deţinută de stat, prin Ministerul Finanţelor, care şi-a majorat activele cu circa 23% faţă de anul 2020, până la 50,7 mld. lei (cotă de piaţă de 7,92%), reușind astfel să urce în topul după active de pe locul 7 pe poziţia 6 şi depăşind UniCredit Bank. Precizăm faptul că în anul 2008 CEC Bank avea 4,3% din piaţă şi active de 13,5 mld. lei, pentru ca în anul 2012 să ajungă la 7,4% din piaţă, la active de 26,9 mld. lei.

De asemenea, următorul loc este ocupat de Italia, mai precis de cei de la UniCredit. Și Alpha Bank este prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, este singura bancă cu capital elen rămasă pe piaţa locală, După care urmează OTP Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului maghiar cu acelaşi nume, plasată pe locul 9 în topul băncilor mari, EximBank a reușit să urce pe locul 10 în topul celor mai mari bănci după active.