CEC Bank accelerează procesul de digitalizare cu soluţii low-code furnizate de Aurachain

0 118

În prezent, CEC Bank apelează la platforma low-code dezvoltată de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activităţi bancare, se arată într-un comunicat al băncii remis joi AGERPRES.

„Tehnologia low-code permite dezvoltarea de aplicaţii software cu intervenţii minimale pe cod, folosind o abordare vizuală, bazată pe interfeţe grafice tip drag-and-drop în care pot fi adăugate diferite elemente – baze de date, conectări cu alte aplicaţii, elemente de logică, şi chiar implementari de tip blockchain. CEC Bank a demarat un parteneriat cu Aurachain pentru accelerarea transformării digitale a băncii, în prezent fiind vizate trei zone de activitate. Prima este implementarea unui sistem integrat de monitorizare şi mentenanţă a reţelei de bancomate şi POS-uri, al doilea vizează deschiderea online de conturi pentru IMM-uri, iar al treilea – implementarea unor soluţii online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri”, se precizează în comunicatul citat.

Astfel, cele trei proiecte vor fi implementate în acest an şi se adaugă iniţiativelor deja lansate de CEC Bank, pe segmentul persoanelor fizice: deschiderea online de conturi şi contractarea online a creditelor de nevoi personale.

În opinia sa „Parteneriatul cu Aurachain permite băncii să-şi continue transformarea digitală şi să se alinieze cu cele mai bune soluţii tehnologice disponibile la nivel internaţional. În condiţiile în care accesul online la produse bancare nu mai este o noutate, discuţiile despre viitorul industriei bancare la nivel internaţional includ implementarea unor soluţii publice sau private bazate pe blockchain, implicând inclusiv Băncile Centrale. Tehnologia blockchain – ca soluţie de registru public descentralizat, în locul bazelor de date centralizate – poate permite servicii financiare mai rapide, mai sigure şi mai eficiente. Soluţiile low-code pot sta la baza implementării unei tehnologii block-chain”, a declarat Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.

Pe de altă parte, Adela Wiener, CEO al Aurachain, a precizat că tehnologia low-code permite organizaţiilor să înregistreze o viteză fără precedent a digitalizării, datorită faptului că majoritatea aplicaţiilor pot fi construite cu mai puţine riscuri legate de programare.

Aşadar, CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie pe piaţa din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde de lei, la sfârşitul primului semestru din 2020. Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank.

Iar, Aurachain este o platformă low-code unică ce permite dezvoltarea rapidă a soluţiilor digitale pentru automatizarea proceselor de business, precum şi aplicaţii tip smart contract, prin generarea de cod automat pentru reţele blockchain. Platforma Aurachain este deţinută de către Aurachain AG, o companie elveţiană cu birouri locale în Europa (Elveţia, UK, România) şi Middle East (Dubai).

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata