Cei mai buni luptători din India care protestează împotriva hărțuirii sexuale au fost reținuți

De Jurnalul Național Cultură Externe 96 citiri
2 min citire
Mai mulți luptători, inclusiv medaliați olimpici Bajrang Punia și Sakshi Malik, au fost reținuți în timp ce încercau să mărșăluiască spre noua clădire a parlamentului Indiei din New Delhi pentru a cere arestarea șefului federației lor din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală.

Cei mai buni luptători din India țin un sit-in de mai bine de o lună la Jantar Mantar, în inima capitalei Indiei. Ei au planificat ca marșul de duminică să coincidă cu inaugurarea noului parlament de către premierul Narendra Modi.

Luptătorii au organizat inițial demonstrații în ianuarie pentru a cere măsuri din nou, președintele Federației Indiei de Lupte, Brij Bhushan Sharan Singh, care a negat acuzațiile de hărțuire sexuală a mai multor atlete.

Protestul a fost retras după ce Singh, de asemenea, membru al parlamentului din partidul de guvernământ Bharatiya Janata al lui Modi, a fost deposedat de toate puterile administrative de către ministerul sportului. Luptătorii și-au reluat protestul pe 23 aprilie pentru a cere arestarea lui Singh.

„Au spart baricadele și nu au urmat instrucțiunile poliției”, a declarat agentul superior al poliției din Delhi, Dependra Pathak, presei locale.

„Au încălcat legea și de aceea au fost reținuți”.

Malik, care a câștigat bronzul feminin la 58 kg stil liber la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, a împărtășit fotografii și videoclipuri cu luptătorii fiind târâți de poliție.

„Așa sunt tratați campionii noștri. Lumea ne urmărește”, a scris ea pe Twitter.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: ,