Cel mai „incomod” magazin din lume este „atârnat” pe o stâncă

Ca să poți să îți cumperi o băutură răcoritoare sau o gustare de la un mic magazin mixt aflat într-o zonă extrem de turistică din China trebuie să depui ceva efort, mai precis să urci 120 de metri pe o stâncă verticală.

Astfel, supranumit „most inconvenient convenience store” (tradus în română – cel mai incomod magazin), magazinul este de fapt o cutie mică de lemn „atârnată” pe coasta unui munte din Parcul Național Geologic Shiniuzhai din provincia Hunan. Vinde de regulă băuturi răcoritoare alpiniștilor care au nevoie de o pauză la mijlocul urcușului.

Imaginile cu magazinul au devenit virale în China weekend-ul trecut, după ce mai multe site-uri de știri au scris despre el. Hashtag-ul „most inconvenient convenience store” a strâns peste 50 de milioane de vizualizări pe platforma socială Weibo, conform Insider.

Mulți utilizatori se întreabă cine sunt vânzătorii. „Trebuie să fie foarte în formă dacă urcă și coboară la „biroul” lor în fiecare zi”, a comentat un utilizator Weibo.

Conform publicației CCTV, magazinul vinde băuturi și câteva gustări, inclusiv chipsuri de cartofi. Prețurile sunt aceleași ca în oricare alt magazin din zona respectivă. Spre exemplu, o sticlă de apă costă 2 yuani, adică 0,30 dolari americani.

„Magazinul nu face mulți bani, dar turiștii sunt foarte recunoscători că există, așa că toți simțim că locurile noastre de muncă sunt foarte importante”, a precizat pentru presa chineză un vânzător.

Angajații lucrează câte unul pe tură și fiecare se ocupă de aprovizionarea în ziua lui de lucru.

Vânzătorul care a vorbit cu presa a mai afirmat că s-au găsit colegi pentru el destul de greu, însă cei care au avut curajul să se angajeze s-au obișnuit destul de repede cu accesul la locul de muncă. „Singura problemă este să folosești toaleta. Este obositor să cobori pentru a folosi toaleta, așa că încercăm să nu bem prea multă apă.”

Parcul Geologic Național Shiniuzhai este un loc turistic pitoresc foarte popular în China, cunoscut pentru stâncile abrupte, cascadele și traseele de alpinism. Conform CCTV, magazinul a fost deschis în 2018.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata