Cel puțin 35 de morți în urma prăbușirii unui templu din India

De Jurnalul Național Externe 269 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Incidentul a avut loc în timp ce devotații s-au adunat în orașul Indore din statul Madhya Pradesh pentru a sărbători festivalul hindus al lui Ram Navami.

Cel puțin 35 de persoane au fost ucise și alte peste o duzină au fost rănite în centrul Indiei, după ce acoperirea unui templu s-a prăbușit și oameni au căzut înăuntru, au declarat oficialii locali.

Incidentul a avut loc în timp ce devotații s-au adunat la un templu din Indore din statul Madhya Pradesh pentru a sărbători joi festivalul hindus al lui Ram Navami, au declarat oficialii.

„Am salvat 18 persoane, 35 au fost găsite morți și 16 sunt rănite”, a declarat vineri Ilayaraja T, magistratul districtual al Indore, agenției de presă Reuters.

Operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare la Templul Beleshwar Mahadev din Indore, unde un acoperiș al unei puțuri trepte s-a prăbușit ieri în timpul unui program „havan” desfășurat cu ocazia lui Ram Navami.

Ziarul Times of India a declarat că lucrările de salvare au fost accelerate joi seară, după ce camerele subacvatice au arătat corpuri plutind în apele noroioase ale fântânii.

Aproape 140 de salvatori au folosit frânghii și scări pentru a scoate cadavrele din fântână după ce au pompat apa. O potecă îngustă și moloz în fântână au îngreunat sarcina.

Zeci de oameni căzuseră în fântâna din complexul templului și erau acoperiți de moloz, a declarat comisarul de poliție Makrand Deoskar.

Autoritățile templului au încetat să mai folosească fântâna cu ani în urmă și au acoperit gura cu grătare de fier și plăci, au spus oficialii.

O victimă a accidentului este transportată către o ambulanță în așteptare în Indore (Foto AP)

Structura a cedat pentru că nu a putut face față greutății mulțimii mari, a declarat ministrul șef al statului Shivraj Singh Chauhan.

Chouhan a spus că 18 persoane au fost salvate și spitalizate cu răni. El a dispus o anchetă asupra incidentului.

În ianuarie, autoritățile municipale le-au ordonat proprietarilor templului să îndepărteze capacul fântânii deoarece era o structură nesigură și neautorizată, dar autoritățile templului au ignorat avertismentul, a raportat Times of India.

Martorii au spus că o mare mulțime de devoți s-au înghesuit templul pentru a îndeplini un ritual de foc pentru a marca festivalul hindus.

Prăbușirile clădirilor sunt frecvente în India din cauza construcției proaste și a nerespectării reglementărilor.

În octombrie, un pod suspendat cu cablu vechi de un secol s-a prăbușit într-un râu în statul de vest Gujarat, trimițând sute de oameni să se cufunde în apă și ucigând cel puțin 132 într-unul dintre cele mai grave accidente din țară din ultimul deceniu.

Sursa – www.aljazeera.com